Primarul Craiovei, Antonie Solomon, retinut de DNA

Marti, 02 Martie 2010, ora 20:20
6447 citiri
Primarul Craiovei, Antonie Solomon, retinut de DNA

Edilul Craiovei, Antonie Solomon, a fost retinut marti la Inspectoratul de Politie al Judetului Arges pentru luare de mita, pentru 24 de ore. Liderul PD-L Craiova urmeaza sa fie prezentat miercuri judecatorilor, cu propunere de arestare pentru 29 de zile.

Antonie Solomon este acuzat de luare de mita, fals intelectual si uz de fals, au declarat pentru NewsIn reprezentantii casei de avocatura Bostina si Asociatii, care il apara pe primarul Craiovei.

"Domnul Antonie Solomon va fi prezentat maine dimineata (miercuri, n.r.) la Tribunalul Arges. Avem incredere in justitie si ca aceasta va da o decizie corecta", a declarat, pentru NewsIn, Ovidiu Constantinescu, PR manager la Bostina si Asociatii.

Antonie Solomon este cercetat de procurorii DNA pentru modul in care primaria a eliberat autorizatia de constructie pentru un centru comercial al firmei PIC, apartinand lui Cornel Penescu.

Solomon este cercetat de DNA

Se banuieste ca primarul sau alta persoana din primarie ar fi primit bani pentru aceasta autorizatie.

"Nu e vorba de incalcare a legii. Probabil ca dansii cerceteaza sa vada cum s-a dat acea autorizatie", a declarat Solomon pentru Antena 3. Primarul Craiovei spune ca nu stie cum a obtinut firma terenul.

"Eu cu Penescu m-am intalnit de doua ori. O data la un meci FC Arges - Craiova. Si o data la deschiderea magazinului PIC", a mentionat Solomon.

Procurorii au ridicat din locuintele lui Solomon si acte

Procurorii DNA care l-au audiat, marti, la Craiova, pe primarul Antonie Solomon au solicitat documente si inscrisuri care au legatura cu construirea hypermarketul PIC, apartinand finantatorului FC Arges, Cornel Penescu, dar si acte prin care edilul sa justifice provenienta unor bunuri personale.

Marti, inainte de retinere, edilul declara, prin purtatorul sau de cuvant: "Ma asteptam sa fiu chemat la DNA Pitesti, pentru ca, in ultimele saptamani, mai multi angajati ai Primariei au fost audiati in privinta acordarii autorizatiei de construire pentru hypermarketul PIC. Ceea ce s-a intamplat astazi face parte din procedura legala pe care procurorii au urmat-o. Asa cum am declarat, ma supun oricaror verificari venite din partea institutiilor abilitate ale statului, pentru ca nu am nimic de ascuns si nu am incalcat legea. In privinta verificarii domiciliului si a biroului, acestea s-au facut in baza unei sesizari catre DNA, privind modul de obtinere a averii mele. Sper ca acest dosar sa se solutioneze cat mai rapid, iar cei vinovati sa raspunda in fata legii".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Antonie Solomon retinut, #primar Craiova retinut, #Solomon retinut DNA , #frauda
Comentarii
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
ACEST SOLOMON ESTE INDIVIDUL CARE, IN CAMPANIA ELECTORALA, IL LINGEA IN FUND PE CANDIDATUL BASESCU SI SI-L DADEA AFARA DIN ROMANIA PE POETUL MIRCEA DINESCU ?