Ziare.com

Primarul din Miercurea Ciuc: Libertatea Romaniei depinde de autonomia secuilor

   

Primarul din Miercurea Ciuc: Libertatea Romaniei depinde de autonomia secuilor
Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, a declarat vineri, cu ocazia comemorarii inabusirii Revolutiei Ungare din 1956, ca Romania nu poate fi libera pana ce secuii nu vor avea autonomie.

Cu aceasta ocazie primarul municipului a tinut un discurs in care a subliniat ca idealurile nu pot fi luate de la un popor si a afirmat ca tara asta nu va fi cu adevarat libera, daca nu acorda autonomia Tinutului Secuiesc.

"Prezentul nu valoreaza nimic, daca nu gandim acelasi lucru despre el. Gandul nu valoreaza nimic, daca nu-l spunem. Fraza impletita din cuvinte, idealul, visul, nu valoreaza nimic, daca nu credem in el. (...) Majoritatea nu poate fi libera in tara asta, pana ce aspira la libertatea noastra. Tara asta nu poate sa fie libera, pana ce noi nu vom avea autonomie, pana ce nu proprii nostri oameni ne conduc spre viitorul imaginat impreuna", a declarat Raduly Robert, citat de Realitatea Tv.

La manifestarile legate de aniversarea Revolutiei Ungare, sunt chemati vineri la ora 18.30 in Piata Libertatii cu torte si lumanari, pentru procesiune pana la monumentul Gloria Victis, din fata Consulatului General al Ungariei.

In acest loc, printre alti lideri, va lua cuvantul si candidatul UDMR la presedintia Romaniei, Kelemen Hunor.


Vineri, 23 Octombrie 2009, ora 16:08
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1140 ori

» Click.ro