Propunerea de arestare a lui Necolaiciuc, amanata din nou

Marti, 14 Iulie 2009, ora 14:35
1118 citiri
Propunerea de arestare a lui Necolaiciuc, amanata din nou
Foto: Romania libera

Judecatoria Sectorului 1 a amanat, marti, din nou, pentru joi, judecarea cererii DNA de emitere a unui nou mandat de arestare pe numele lui Mihai Necolaiciuc, pentru ca acesta nu a fost citat la adresa corecta.

Judecatoria Sectorului 1 a amanat, saptamana trecuta, joi, pentru 14 iulie, cererea procurorilor anticoruptie care solicita emiterea unui nou mandat de arestare pe numele lui Mihai Necolaiciuc, dupa ce avocatul fostului director al CFR a instiintat instanta ca nu se poate prezenta la termen.

Avocatul a mai solicitat instantei sa dispuna citarea lui Necolaiciuc la locul de detentie unde este tinut in arest provizoriu, dar judecatorul a respins aceasta cerere.

Procurorii anticoruptie cer Judecatoriei Sectorului 1 emiterea unui nou mandat de arestare pe numele lui Mihai Necolaiciuc, dupa ce aceeasi instanta a mai emis doua mandate pentru fostul director al CFR.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput recent urmarirea penala impotriva fostului sef al CNCFR, Mihai Necolaiciuc, intr-un nou dosar, in care este acuzat de deturnarea unor fonduri europene, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

Potrivit acelorasi surse, lui Necolaiciuc i s-ar fi mai retinut si acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu un prejudiciu de peste un milion de euro.

In acest dosar ar fi vorba de modul ilegal in care Mihai Necolaiciuc a folosit o suma de bani luata de Romania dintr-un credit de la o banca europeana.

"E vorba de chestia deja clasica la Necolaiciuc si anume achizitiile facute la preturi exorbitante", au explicat surse judiciare. In acelasi dosar a mai fost pus sub invinuire si fostul director economic de la CNCFR, Viorica Olaeru pentru aceleasi fapte ca si Necolaiciuc.

Pe numele lui Mihai Necolaiciuc exista deja in Romania doua mandate de arestare emise de Judecatoria Sectorului 1 la solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Necolaiciuc in trei dosare pentru achizitiile defectuoase facute cand se afla la conducerea CNCFR, achizitii care au dus la prejudicierea societatii.

Mihai Necolaiciuc se afla in prezent in custodia Serviciului American pentru Controlul Imigratiei si Normelor Vamale, in centrul de detentie Glades din Moore Haven, Florida, in baza unei cereri de extradare facuta de Romania.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#arestare preventiva Necolaiciuc, #proces Necolaiciuc amanat, #Necolaiciuc CFR , #frauda