Radio Europa Libera nu mai emite in Romania, de la 1 august

Miercuri, 02 Iulie 2008, ora 16:51
3332 citiri
Radio Europa Libera nu mai emite in Romania, de la 1 august

Serviciul in limba romana al postului Radio Europa Libera nu va mai functiona, incepand cu 1 august 2008, dupa aproape 60 de ani, se precizeaza intr-o scrisoare a presedintelui postului de radio, Jeff Gedmin.

"Aceasta etapa finala care a inceput initial in 2003, cand a fost inchis biroul din Bucuresti, a ajuns la sfarsit odata cu decizia noastra de a renunta sa mai transmitem emisiunea zilnica de 30 de minute. Radio Europa Libera va continua, totusi, sa transmita in limba romana in Moldova si regiunea Transnistria", precizeaza Jeff Gedmin, presedintele Radio Europa Libera, intr-o scrisoare adresata miercuri angajatilor de la Radio Europa Libera, transmite NewsIn.

De asemenea, acesta mentioneaza ca decizia de a renunta a transmite in Romania nu a fost una usoara, precizand ca motivele care l-au determinat sa ia aceasta decizie vin pe fondul competitiei din ultimul timp de pe piata media din tara noastra.

Serviciul in limba romana al Radio Europa Libera a inceput sa transmita experimental pe 14 iulie 1950, si a devenit complet operational la 1 mai 1951.

Pentru foarte multi ani, programele transmise au fost incomode regimului comunist din Romania, care, potrivit unui raport al Guvernului Romaniei din 2006, ar fi responsabil pentru decesul a trei directori de servicii ai radioului Europa Libera Romania, raport citat de Jeff Gedmin in scrisoarea trimisa catre colegii sai.

Radio Europa Libera este o organizatie si un post de radio finantat de Congresul Statelor Unite care transmite in tarile Europei de Est si Orientului Mijlociu.

Serviciul american C.I.A. s-a retras oficial din finantarea acestora la inceputul anilor '70.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#radio, #Europa Libera, #emite , #frauda