Recursul in cazul furtului de arme de la Cirogarla, judecat pe 5 ianuarie

Miercuri, 30 Decembrie 2009, ora 12:19
1397 citiri
Recursul in cazul furtului de arme de la Cirogarla, judecat pe 5 ianuarie

Curtea de Apel Bucuresti a stabilit pentru 5 ianuarie termenul de judecata al recursului DIICOT si al celor 14 persoane arestate preventiv in cazul furtului de arme de la Ciorogarla, dar acuzate si de trafic cu droguri de mare risc.

Tribunalul Bucuresti a decis, luni seara, sa emita mandate de arestare pentru 14 dintre cele 15 persoane retinute de DIICOT in dosarul de trafic de droguri si al armelor furate de la Ciorgarla, Adrian Preda fiind lasat liber, insa hotararea instantei a fost atacata cu recurs.

Astfel, potrivit motivarii deciziei Tribunalului Bucuresti de luni, prin care Adrian Preda a fost lasat liber, iar celelalte 14 persoane propuse pentru mandat de DIICOT au fost arestate, Eugen Preda este liderul grupului infractional care "actiona pe doua paliere",respectiv traficul de droguri si traficul de armanent.

In ceea ce priveste furtul armelor din unitatea militara din Ciorogarla, Ilfov, instanta arata in motivare ca Eugen Preda, alaturi de Nicolae Iordan, Marius Costea, Doru Tabarca, Sandu Chirita si Marian Scarlat, a "sustras prin efractie (taind gardul imprejmuitor al unitatii si lacatul de la usa de acces) dintr-un depozit de armanent aflat in incinta UM 01916 Ciorogarla, Ilfov, o mare catitate de arme militare de foc letale".

Ulterior, se arata in motivarea deciziei, armele au fost impartite intre cei sase. Preda a primit ulterior, de la apropiati ai lui Sandu Chirita, dupa arestarea acestuia in alta cauza, si partea de arme care ii revenise acestuia.

Eugen Preda, fost angajat al Ministerului de Interne implicat, in februarie, in scandalul de la Mall Plaza, este acuzat de procurori, in dosarul armelor furate de la Ciorogarla si traficului de droguri, de 6 infractiuni,cea mai grava fiind furtul calificat, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Astfel, Eugen Preda este acuzat de procurori de constituirea unui grup infractional organizat, de trafic de droguri intern si tentativa la trafic international de droguri de risc, care se pedepseste cu inchisoarea de la 7 ani si jumatate la 12 ani si jumatate, de furt de arme cu consecinte deosebit de grave, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si vanzarea de arme, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

Alaturi de Eugen Preda, Laurentiu George Dinu si Adrian Mincu sunt acuzati de constituirea unui grup infractional organizat.

Potrivit surselor judiciare, dosarul de urmarire penala are 19 volume, cu peste 1.000 de pagini.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#dosar furt arme Ciorogarla, #recurs caz furt arme, #retinuti dosar Ciorogarla, #mandate arestare furt arme , #frauda