Referendum la Cernavoda pentru demiterea primarului

Joi, 17 Decembrie 2009, ora 19:10
2264 citiri
Referendum la Cernavoda pentru demiterea primarului
Foto: Adevarul

Prefectul judetului Constanta, Claudiu Palaz, a anuntat joi, intr-o conferinta de presa, ca la Cernavoda va fi organizat un referendum pentru demiterea primarului Mariana Mircea.

Initiativa referendumului au avut-o, la inceputul anului, mai multi cetateni, care au strans semnaturile necesare de la locuitorii orasului. Primarul Mariana Mircea a formulat o plangere penala, in luna martie a acestui an, impotriva initiatorilor strangerii de semnaturi de la locuitorii orasului pentru demiterea sa din functie, pentru savarsirea infractiunilor de ultraj, fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare publica.

Potrivit rezolutiei procurorului de caz, prezentata joi de prefectul Constantei, Parchetul de pe langa Judecatoria Medgidia a decis neinceperea urmaririi penale in acest dosar, considerand ca nu exista dovezi care sa probeze acuzele reclamantei. Mai mult, oamenii legii au stabilit ca semnaturile sunt autentice si ca vointa locuitorilor trebuie respectata.

Claudiu Palaz a declarat ca urmatorul pas care trebuie facut este constituirea unei comisii care sa organizeze referendumul. Acesta a precizat ca, in acest sens, a trimis adrese tuturor institutiilor desemnate de lege, pentru ca acestea sa-si numeasca un reprezentant in comisie (Consiliul Local, Consiliul Judetean, Judecatorie).

"Am facut adrese catre institutii, iar dupa ce primim aceste nominalizari trebuie sa emitem ordinul de prefect in care sa fie prinsi si acestia. Apoi se emite ordinul prefectului de organizare a referendmului pentru ca aceasta comisie lucreaza la organizarea referendumului si nu altcineva. Procedura este apoi ca la alegerile locale", a precizat Palaz.

Desi legea nu prevede un termen exact pentru constituirea comisiei, prefectul s-a declarat increzator ca aceasta se va constitui in cateva saptamani.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#primar Cernavoda demitere referendum, #Mariana Mircea referendum demisie, #Claudiu Palaz prefect Constanta , #frauda