Regele Mihai implineste 88 de ani

Duminica, 25 Octombrie 2009, ora 12:14
2262 citiri
Regele Mihai implineste 88 de ani
Foto: www.princeradublog.ro

Regele Mihai implineste duminica, 25 octombrie, varsta de 88 de ani, iar fiica sa, principesa Margareta, spune despre el ca a supravietuit dusmanilor lui si a supravietuit pana si copiilor dusmanilor lui.

Mai mult chiar, cu ocazia acestei zile speciale pentru regele Mihai la Ateneul Roman, va avea loc duminica seara un concert de gala sustinut de Orchestra de Camera Radio, iar fondurile stranse vor fi folosite pentru ajutarea tinerilor talentati.

Si fiica lui, principesa Margareta, marcheaza cei 88 de ani ai tatalui ei spunand pe blogul sotului ca "a fost intotdeauna acolo, langa ea. A fost dintotdeauna alaturi de fiecare roman".

"Exista un om pe lumea aceasta a carui prezenta ma face sa ma simt ocrotita, un om care se afla intotdeauna acolo, langa tine... Cand ma intorceam de la scoala, la casa veche din Versoix, el citea mereu "Herald Tribune" dupa masa de seara, dezlega rebus, asculta muzica clasica, inainte ca nesuferitele de televizoare sa intre in viata noastra. Serile noastre in familie erau placute si confortabile...

Cand am devenit adolescenta, omul acesta m-a invatat sa conduc masina, folosind pentru aceasta jeep-ul sau. A fost foarte rabdator si nu m-a facut sa ma simt nervoasa sau neindemanatica. El a fost dintotdeauna foarte calm, si a fost bun si intelegator cu fiecare.

Daca ceva se strica, el stia sa repare, mai ales lucrurile mecanice si electrice. A fost minunat pentru mine cand am avut prima masina! Nu aveam nevoie sa merg niciodata la garaj", mai scrie fiica regelui.

Principesa Margareta mai spune ca tatal ei este o persoana care are ore metodic stabilite pentru orice, si vorbele pe care le scoate sunt bine gandite inainte. De aceea el face pe toata lumea sa se simta in siguranta; niciodata nu e haos in jurul lui.

Regele Mihai s-a nascut la Sinaia, si este fiu al lui Regelui Carol al II-lea si al printesei Elena si nepot al Regelui Ferdinand I. Carol a fugit impreuna cu amanta sa Elena "Magda" Lupescu si a renuntat in 1925 la tron. In consecinta, Mihai i-a succedat la tron regelui Ferdinand la moartea acestuia, survenita in iulie 1927. Regele Mihai a fost silit sa abdice la 30 decembrie 1947.

Regele Mihai locuieste actualmente preponderent in Elvetia la Aubonne si in perioade mai scurte in Romania, fie la castelul sau de la Savarsin din judetul Arad, fie la palatul Elisabeta din Bucuresti, pus la dispozitia sa prin decizie parlamentara.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Regele Mihai aniversare, #principesa Margareta, #concert Ateneul Roman , #frauda