Reguli noi pentru plajele de pe litoral

Joi, 21 Mai 2009, ora 16:26
1417 citiri
Reguli noi pentru plajele de pe litoral
Foto: AstroTravels

Inchirierea plajelor catre operatorii economici care detin hoteluri, pensiuni sau desfasoara activitati de divertisment sau agrement va fi facuta prin ordin comun al Ministerului Mediului si al Ministerului Turismului.

Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.19/2006 privind utilizarea plajei Marii Negre si controlul activitatilor desfasurate pe plaja a fost deja publicata in Monitorul Oficial pe 19 mai.

In vederea aplicarii acestui act normativ, urmeaza sa fie aprobat un ordin comun al ministrului Mediului si al ministrului Turismului, care contine modelul - cadru al contractului de inchiriere, lista sectoarelor de plaja propuse spre incheiere, precum si tariful de referinta pentru inchirierea plajei, pentru sezonul estival 2009, informeaza Ministerul Mediului, intr-un comunicat.

Ordonanta prevede ca utilizarea plajelor in scop turistic se poate face de catre operatori economici care administreaza structuri de primire turistica, de proprietari ori administratori de ansambluri rezidentiale, de operatori economici care desfasoara activitati de divertisment, agrement si/sau sportive si de autoritati ale administratiei publice locale care pot incheia contracte de inchiriere cu titularul dreptului de administrare a plajelor pe perioada unui sezon estival.

Animalele de companie si comerciantii ambulanti nu au voie pe plaja

Din taxa hoteliera, autoritatile vor asigura serviciile de salvare acvatica, canalizarea si alimentarea cu apa in zona limitrofa plajei, ordinea publica prin intermediul politiei, jandarmeriei si al politiei comunitare.

Cei care inchiriaza plajele mai au obligatia sa curete zona inchiriata, sa asigure dotarile plajei, sa monteze panouri cu instructiuni de utilizare. Ordonanta mai prevede ca pe plajele inchiriate nu se permite accesul cu animale, cu autovehicule si este interzis accesul comerciantilor ambulanti.

Intretinerea si exploatarea plajelor neutilizate in scop turistic se fac de catre Administratia Nationale "Apele Romane" prin Directia Apelor Dobrogea-Litoral. De asemenea ANAR, in calitate de titular al dreptului de administrare a plajelor, va asigura in continuare conservarea acestora, intretinerea si realizarea de noi lucrari hidrotehnice de protectie impotriva fenomenului de eroziune.

Ministrul Turismului, Elena Udrea a sustinut adoptarea legislatiei care reglementeaza inchirierea plajelor, sustinand ca actele normative vor duce la "eliminarea intemediarilor care existau intre stat si detinatorii de structuri de primire turistica in administrarea plajelor".

Elena Udrea declara, saptamana trecuta, ca este normal proprietarul unui hotel de pe plaja sa detina si sa administreze si plaja din fata hotelului si ca asa se intampla in toate tarile europene.

Ministrul a dat insa asigurari ca va face in asa fel incat cel putin 20% din plaja sa ramana pentru cei care nu vor sa inchirieze un sezlong, ci pur si simplu sa-si puna cearsaful pe nisip.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#inchiriere plaje, #ordin comun , #frauda