Retezatul ar putea deveni minune naturala a lumii

Vineri, 09 Ianuarie 2009, ora 13:50
2003 citiri
Retezatul ar putea deveni minune naturala a lumii

Parcul National Retezat (PNR) a intrat in a doua faza a selectiei pentru alegerea celor sapte noi minuni naturale ale lumii, campanie derulata de Fundatia "New 7 Wonders" (N7W).

In 2007, fundatia a inregistrat un succes urias dupa ce a reusit sa stabileasca cele 7 minuni ale lumii contemporane, in urma voturilor exprimate de mai bine de 100 de milioane de oameni, informeaza

Evenimentul Zilei.

In 2008, noua campanie N7W a luat in considerare nu mai putin de 430 de nominalizari din 224 de tari. Din Romania, alaturi de Parcul National Retezat au mai fost nominalizate Delta Dunarii si Ghetarul Scarisoara.

In prima faza a votarii, efectuata pe site-ul www.new7wonders.com, dintre nominalizarile romanesti, Retezatul a primit cele mai multe voturi.

Anul acesta, Retezatul a ajuns printre cele 261 de nominalizari pentru titlul de noua minune naturala a lumii. "Ne bucuram nespus ca am ajuns pana aici. Retezatul este unic in Europa si in lume, in primul rand prin faptul ca este vorba de o arie naturala nealterata, inca foarte bine conservata.

Acum incepem formalitatile pentru stabilirea comitetului national de sustinere a Retezatului, lucru cerut de organizatorii campaniei. Speram sa ne calificam in semifinala celor 77, dar pentru asta avem nevoie si de voturile romanilor", spune Florina Crisan, purtator de cuvant al Administratiei Parcului Natural Retezat.

Cea de-a doua etapa a campaniei se deruleaza pana pe 7 iulie. In aceasta faza, vor fi alese, pe baza votului exprimat pe site-ul organizatorilor, primele 77 de posibile minuni naturale.

In urmatoarea etapa, o comisie speciala condusa de fostul director general al UNESCO, Frederico Mayor, va alege cele 22 de finaliste, ale caror nume va fi cunoscut pe 21 iulie.

Cele sapte minuni naturale ale lumii vor fi alese apoi tot in urma voturilor exprimate pe internet, pana in 2011, timp in care Fundatia N7W va vizita si va prezenta lumii intregi fiecare dintre obiectivele ajunse in faza finala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Retezatul minunea lumii, #campanie minunile lumii , #frauda