Revolutionarii cer in instanta arestarea lui Emilian Cutean

Luni, 04 Mai 2009, ora 16:10
1518 citiri
Revolutionarii cer in instanta arestarea lui Emilian Cutean

Asociatia Decembrie 1989 Metrou a cerut, luni, instantei sa dispuna arestarea preventiva a secretarului de stat pentru problemele revolutionarilor, Emilian Cutean, judecat pentru abuz in serviciu.

"Mentionam ca, de curand, Guvernul Romaniei l-a numit pe Emilian Vasile Cutean in functia de Secretar de Stat la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989", se spune intr-un comunicat remis ziare.com.

"Prin aceasta numire se creaza un evident conflict de interese, datorita faptului ca instututia fraudata - partea vatamata (respectiv Guvernul Romaniei - Secretariatul de Stat) este reprezentata in instanta de insasi inculpatul producator de daune (daune produse aceluiasi Secretariat de Stat!)", se mai spune in comunicat.

"In fata Guvernului Romaniei se afla in desfasurare un protest, inca din data de 03 aprilie 2009, si incepand de astazi (n.r. - luni), revolutionari din toata tara se alatura acestor protestatari", se mai spune in comunicat.

Revolutionarii si-au motivat cererea sustinand ca Emilian Cutean ar putea influenta martorii si pe cealalta persoana judecata in dosar, Daniela Zbarcea, si s-ar putea sustrage cercetarilor.

"Prin numirea lui Emilian Vasile Cutean (foto) inapoi la locul faptei, acesta ar avea suficienta influenta si acces la toate mijloacele de proba si totodata ar dispune ca institutia fraudata sa nu se mai constituie parte vatamata, obtinand astfel in interesul sau, circumstante pentru achitarea in ceea ce priveste faptele sale de coruptie", se mai spune in comunicat.

Membrii Asociatiei Decembrie 1989 Metrou, care este parte civila in proces, au sustinut ca Cutean ar fi influentat partea civila, si anume Secretariatul de stat pentru problemele revolutionarilor, care si-a retras pretentiile civile, spunand ca le-a recuperat.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Emilian Vasile Cutean, #revolutionari instanta, #Decembrie 1989 Metrou, #secretar stat Cutean, #arestare preventiva Cutean , #frauda