Revolutionarii protesteaza fata de revocarea procurorului Voinea

Duminica, 26 Octombrie 2008, ora 17:56
1260 citiri
Revolutionarii protesteaza fata de revocarea procurorului Voinea

Revolutionarii vor organiza, marti, un protest in fata Parchetului General si in fata Ministerului Justitiei, impotriva cererii de revocare din functie a procurorului Dan Voinea, a anuntat Teodor Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie.

Acesta contesta cererea procurorului general de a-l revoca pe Dan Voinea din functia de sef adjunct al Sectiei Parchetelor Militare, revolutionarul sustinand ca nu vor mai exista condamnari ca in cazul Chitac si Stanculescu.

"Doamna Kovesi il urmareste la comanda politica de un an de zile pe Dan Voinea. Nu se pune problema functiei. Dorinta lor este de a-l termina public pe acest om, pentru ca sa nu mai fie posibile condamnari ca in cazul Chitac si Stanculescu", a declarat Teodor Maries, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, toata lumea, inclusiv presedintele Traian Basescu, ar trebui sa tina cont de faptul ca Dan Voinea a trimis in instanta "numerosi criminali de la Revolutie".

Procurorul general, Laura Codruta Kovesi, a declarat, joi, 23 octombrie, ca ii va cere in urmatoarele zile ministrului justitiei, Catalin Predoiu, revocarea din functie a adjunctului Sectiei Parchetelor Militare, Dan Voinea, cel care s-a ocupat de dosarele Revolutiei si Mineriadei.

Kovesi a explicat ca, desi au fost multe delegari ale unor procurori din teritoriu la structura centrala, Sectia Parchetelor Militare a rezolvat anul trecut doar trei rechizitorii. Dosarele au fost lucrate de peste zece procurori.

Potrivit lui Kovesi, Inspectia judiciara nu a consemnat mai multe aspecte sesizate, si anume, tergiversarea dosarelor Revolutiei si Mineriadelor, precum si o rezolutie de incepere a urmaririi penale care nu a fost trecuta in registru, mai scrie agentia de stiri

Procurorul general a mai spus ca dosarul Mineriadei, in care a fost cercetat Ion Iliescu pentru moartea si ranirea unor persoane in 13-15 iunie, ar fi stat sapte luni in nelucrare, inainte de a fi declinat procurorilor civili.

Dan Voinea a detinut, intre anii 1997 si 2000, sefia Sectiei Parchetelor Militare. Voinea este cel care s-a ocupat de dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 si de cel al Revolutiei din decembrie 1989. In aprilie 2006, Dan Voinea a fost numit in functia de procuror militar sef adjunct al Sectiei Parchetelor Militare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Sindicatul Naţional Tineret şi Sport organizează, marţi, un miting de protest la Agenţia Naţională pentru Sport. Sindicatul precizează că scopul acestei adunări publice îl constituie...
Reacția președintelui SUA după ce studenți pro palestinieni de la Universitatea Columbia cer ruperea legăturilor financiare cu Israelul
Reacția președintelui SUA după ce studenți pro palestinieni de la Universitatea Columbia cer ruperea legăturilor financiare cu Israelul
Preşedintele american Joe Biden a afirmat duminicp, 21 aprilie, că antisemitismul "nu-şi are locul" în campusurile universitare, într-un moment în care studenţi propalestinieni de la...
#Dan Voinea, #Asociatia 21 Decembrie, #protest, #revocare , #frauda