Romani intorsi din Italia, abandonati la vama Nadlac

Joi, 15 Ianuarie 2009, ora 14:43
3710 citiri
Romani intorsi din Italia, abandonati la vama Nadlac

Un grup format din 20 de romani care se intorceau de la munca din Italia este blocat de aproximativ 24 de ore in zona Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac, din judetul Arad, din cauza unor neintelegeri cu reprezentantii firmei de transport.

Grupul de pasageri a plecat duminica seara din Italia, a ajuns in Nadlac miercuri la orele amiezii si de acolo urma sa ajunga in judetul Dolj.

Pentru cursa, fiecare persoana a achitat cate 80 de euro. Oamenii se intorceau din Italia, unde au muncit la cules de masline si spun ca, in zona Trieste din Italia, politistii au sanctionat firma de transport, pentru neregulile constatate, cu 2.800 de euro, informeaza NewsIn.

"Soferii nu au avut bani sa o achite, astfel ca, dupa sase ore de asteptari, am acceptat sa-l imprumutam pe transportator, numai sa putem pleca spre casa", a spus una dintre pasagere. Pasagerii au mai spus ca dupa ce au ajuns la Nadlac, cei doi soferi s-au luat la bataie, dupa care au abandonat autocarul cu turisti cu tot. In aceste conditii, pasagerii asteapta solutii din partea firmei transportatoare, pentru a ajunge acasa.

Un reprezentant al firmei de transport a ajuns, joi, la Nadlac, insa nu dispune de suma de bani pe care trebuie sa o returneze pasagerilor care au imprumutat soferul pentru a achita amenda primita in Italia. Reprezentantul firmei de transport a mai afirmat ca pasagerii i-au amenintat pe soferi.

"Unul dintre turisti chiar a scos un cutit. Soferii s-au speriat si au fugit. Vreau sa ma inteleg cu oamenii sa le platesc datoria cand vom ajunge in Craiova", a spus Nicolae Dobre, reprezentantul firmei de transport, care va angaja un alt sofer care sa-i transporte pe pasageri spre destinatia finala.

Unii dintre cei care stau in vama Nadlac pentru a astepta sa se intoarca acasa au spus ca vor da in judecata firma de transport, solicitand daune pentru modul in care au fost transportati spre Romania.

Pentru a nu sta in frig, cei 20 de pasageri au incercat sa se adaposteasca intr-o statie de distributie a carburantilor din zona punctului de trecere a frontierei, insa angajatii i-au scos afara.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#romani abandonati, #Vama Nadlac, #romani intorsi Italia , #frauda