Ziare.com

Romania este din nou evaluata in vederea intrarii in Schengen

Marti, 28 Aprilie 2009, ora 14:06

   

Romania este din nou evaluata in vederea intrarii in Schengen
O delegatie a Grupului de lucru Evaluare Schengen va face o vizita oficiala in Romania in perioada 29 aprilie - 1 mai, oficialii europeni urmand sa evalueze stadiul in care se afla protectia datelor personale, domeniu coordonat de Ministerul de Interne.

Aceasta este cea de a doua vizita de evaluare care are loc in tara noastra, dupa cea din luna martie 2009, cand domeniul vizat a fost cel al cooperarii politienesti, se arata intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com de catre MAI.

Evaluarile isi propun verificarea in teren a indeplinirii conditiilor necesare implementarii acquis-ului Schengen in domeniu, astfel incat Romania sa poata dobandi calitatea de stat Schengen cu drepturi depline.

Verificarile se vor face la Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Afacerilor Externe si Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Din echipa de evaluare fac parte experti din statele membre Schengen, un reprezentant al Comisiei Europene si un reprezentant al Secretariatului General al Consiliului UE.

La incheierea vizitei, expertii vor redacta un raport care va cuprinde concluziile si recomandarile echipei de evaluare, raportul urmand sa fie ulterior aprobat in cadrul Grupului de lucru Evaluare Schengen, la Bruxelles, cel mai probabil in a doua jumatate a anului 2009.

Aderarea Romaniei la spatiul Schengen este prevazuta pentru martie 2011

Orice stat care isi propune sa adere la spatiul Schengen trebuie sa treaca printr-un proces de evaluare care sa faca dovada faptului ca sunt indeplinite toate conditiile necesare.

Procesul de evaluare Schengen este responsabilitatea Grupului de lucru Evaluare Schengen, care este format din reprezentanti ai statelor membre, Comisiei Europene si Secretariatului General al Consiliului UE.

Romania si-a asumat ca termen de aderare la spatiul Schengen martie 2011.

Principalul beneficiu al aderarii la Spatiul Schengen este reprezentat de apartenenta la un spatiu in care controalele la frontierele interne intre statele membre au fost eliminate, cetatenii putand circula liber intr-o zona de libertate, securitate si justitie.

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1624 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pe ei

minciuni mari ; Romania nu a fost si nu e evaluata de nimeni ; astea sint niste gogomanii pt naivi ; ei trebuie sa-si justifice salarii foarte , foarte mari ;

 

Iekxzakt , pi iei !

Ashai tuvariskyh kum ghini zishe tov. BUM , d-amu she s-kaute uo shleahta nietshivilizata ka Rumonia in spatiu-l Shengegen ( s-au kum draku s-khiama ) , m-ai degraba riespubliyka nuastra Molodova ( mult ljiubita ) ar mierita casa s-baje in ashest spatiu . Las-ka v-trimiyem nuoi nishte rackheti din aia babanskyh sho-s intrati vuoi la spatiu-l Sghenghen kind mioi vidia ieo sheafa launluok ku tuat raionala nuastra Benderussky ( tuot mult ljiubita ) , tuvariskyh !

voi

intra in schengen in2060

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor