Romania in ceata - Vezi cum se circula pe drumurile din tara

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 19:10
2594 citiri
Romania in ceata - Vezi cum se circula pe drumurile din tara
Foto: Arhiva

Traficul rutier se desfasoara, vineri seara, in conditii de ceata densa pe multe drumuri din tara. In judetele Timis, Suceava, Neamt, Vrancea, Prahova, Constanta, Braila, Ilfov, Arges, Craiova, circulatia autoturismelor este dificila.

Circulatia auto este ingreunata si pe autostrazile A1 si A2, conform Infotrafic. Politistii recomanda sa se circule cu viteza redusa, adaptata conditiilor de drum, iar fiecare manevra in trafic sa se faca numai dupa o temeinica asigurare.

Politistii rutieri recomanda ca luminile de intalnire ale autovehiculelor sa fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. In conditii de ceata densa, trebuie folosite si luminile de ceata.

Ceata face probeleme si la malul marii. Activitatea in toate porturile constantene a fost oprita, vineri dupa-amiaza, din cauza cetii care face ca vizibizibiliatea sa fie extrem de scazuta. Au fost suspendate manevrele in porturile Constanta Sud - fluvial, Constanta Nord si Constanta Sud - maritim, Midia si Mangalia, unde vizibilitatea este sub o jumatate de mila marina.

Probleme si la cursele aeriene

Un avion cu 130 de pasageri la bord a fost deviat din cauza cetii, urmand sa aterizeze de urgenta la Bucuresti. Cursa decolase de la Roma si ar fi trebuit sa ajunga la Bacau.

Tot vineri, o aeronava a companiei Tarom, cu circa 180 de pasageri la bord, care efectua o cursa Bucuresti-Valencia, a aterizat de urgenta, pe Aeroportul din Timisoara, dupa ce pilotii au semnalat o problema tehnica. Pasagerii au fost imbarcati intr-o alta aeronava pusa la dispozitie de compania Tarom care i-a transportat mai departe la Valencia.

O cursa Air Moldova, Viena - Chisinau, cu 15 pasageri la bord, printre care si ministrul moldovean de Externe, Iurie Leanca, a aterizat, vineri, la ora 17.30, pe Aeroportul Henri Coanda (Otopeni) din cauza conditiilor meteo din Republica Moldova NewsIn Valentin Iordache.

Romania, sub coduri

Administratia Nationala de Meteorologie a emis cod galben de ninsoare pana sambata seara in centrul, sud-vestul si nord-estul tarii. Incepand de vineri noaptea si pana in 13 februarie ora 18, in sud-vestul, nord-estul tarii si in zona de munte va ninge, iar in restul judetelor atentionate vor predomina ploile, cantitatile de apa urmand a depasi local 20...25 l/mp si izolat 35 l/mp.

Vor fi conditii de polei. Temporar vantul va avea intensificari sustinute viscolind ninsoarea, mai ales in zona montana.

In sudul si estul Munteniei (inclusiv in municipiul Bucuresti) si in Dobrogea, temporar va ploua, cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp, iar vantul va avea intensificari.

Si Institutul National de Hidrologie a emis, vineri o avertizare cod galben de inundatii ce vizeaza sud-estul tarii, ce va intra vigoare vineri, incepand cu ora 14.00, pana duminica, la ora 16.00.

Avertizarea vizeaza dislocari, ruperi ale podurilor de gheata, formarea de aglomerari de gheturi pe unele sectoare de rau, cu cresteri artificiale de niveluri si local depasirea cotelor de atentie. Vor fi afectate bazinele hirdografice Vedea, Arges, Ialomita, Buzau, Barlad si raurile din Dobrogea.

Sunt posibile cresteri de niveluri si debite si dislocari, ruperi ale podurilor de gheata, formarea de aglomerari de gheturi pe unele sectoare de rau, cu cresteri artificiale de niveluri si local depasirea cotelor de atentie pe unele rauri mici din bazinele: Vedea (Calmatui, Urlui, Vl. Cainelui- aferente judetului Teleorman), Arges (Neajlov, Dambovnic, Glavacioc, Sabar, Potop, Rausor, Colentina- aferente judetelor Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov), Ialomita (Teleajen, Sarata- aferente judetului Prahova), Buzau (Basca Mare, Basca Mica, Slanic, Calnau - aferente judetului Buzau).

Mai sunt vizati unii afluenti ai Barladului (Vaslui, Racova, Crasna,Simila,Tutova-aferente jud. Vaslui, Berheci, Zeletin-aferente jud.Vrancea, Tecucel, Suhurlui, Geru-aferente jud. Galati) si raurile din Dobrogea-aferente judetelor Constanta si Tulcea.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#ceata drumuri, #trafic ingreunat, #stare drumuri , #frauda