Romania la granita dintre cutremure

Joi, 08 Mai 2008, ora 07:31
4336 citiri
Romania la granita dintre cutremure

Mai multe cutremure de pamant s-au produs miercuri in apropierea granitelor Romaniei, cel mai puternic, de 5,2 grade pe scara Richter, fiind inregistrat in sudul Ucrainei. Cutremurul a avut loc la o adancime de 40 km, fiind resimtit si in localitati din estul Romaniei, intensitatea acestuia pe teritoriul romanesc fiind mult mai mica, de doua-trei grade pe scara Mercalli, informeaza Ziua.

La ora 11.01, un alt seism, cu magnitudinea de 5 grade pe scara Richter, a fost inregistrat in Republica Moldova. Conform specialistilor in seismologie, acesta a fost un cutremur neobisnuit pentru Moldova, epicentrul fiind undeva in Marea Neagra, in nordul Turciei. La Chisinau intensitatea lui a fost de 3-4 grade scara Richter.

Un alt cutremur, de 4,8 grade Richter, a fost resimtit in districtele Dobrici si Silistra, din sud-estul Bulgariei, carui epicentru a fost la 620 de kilometri de capitala Sofia.

In timp ce vecinii Romaniei au fost pe rand surprinsi de cutremure, Romania a scapat de vreunul. Ultimul cutremur produs in Vrancea, zona cea mai afectata din Romania, a fost pe 3 mai 2008 si a avut 3,1 grade Richter, iar cel mai recent de intensitate mare - pe 24 aprilie, avand 4,7 grade Richter.

Schimbare radicală la turneul final. România s-a calificat miraculos, pentru prima dată în istorie
Schimbare radicală la turneul final. România s-a calificat miraculos, pentru prima dată în istorie
Turneul final al Billie Jean King Cup se va disputa sub formă de tablou eliminatoriu, la Sevilla, între 12 şi 20 noiembrie, a anunţat joi Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), care...
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Pentagonul a pregătit de luni de zile pachete de arme și muniții pentru Ucraina. Sunt disponibile livrări prin Polonia și prin centrele logistice ale armatei americane din Germania. Acum...
#Ucraina, #cutremur, #Romania, #Bulgaria, #Republica Moldova, #scara Richter, #scara Mercalli , #frauda