Ziare.com

Romania, premiata pentru proiectele de prevenire a cancerului de col uterin

Duminica, 31 Ianuarie 2010, ora 16:51

   

Romania, premiata pentru proiectele de prevenire a cancerului de col uterin
Proiectele romanesti de prevenire a cancerului de col uterin au fost recompensate cu doua premii de catre asociatia europeana de profil, in cadrul unui eveniment gazduit de sediul Parlamentului European de la Bruxelles, au anuntat organizatorii.

Distinctiile European Cervical Cancer Association (ECCA) au revenit Programului pilot pentru implementare progresiva a screening-ului citologic de tip oportunist in Transilvania, dezvoltat de Institutul Oncologic "Prof. dr. I. Chiricuta" din Cluj, si proiectului "Unitatea mobila pentru screening de cancer de san si de col uterin din Romania", derulat de Fundatia Renasterea pentru Sanatate, Educatie si Cultura.

Potrivit directorului ECCA, dr. Philip Davies, premiile sunt acordate organizatiilor sau persoanelor care, fara niciun interes personal, au manifestat o implicare speciala in scopul reducerii la nivel national a cancerului de col uterin.

In fiecare an, in lume sunt depistate 500.000 de cazuri noi de cancer de col uterin, maladie care provoaca, in acelasi interval, 250.000 de decese.

Sursa: rNews

Articol citit de 624 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor