Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Romania sub zapada - starea drumurilor si prognoza meteo, minut cu minut (Video)

Duminica, 20 Decembrie 2009, ora 17:24
12595 citiri
Romania sub zapada - starea drumurilor si prognoza meteo, minut cu minut (Video)

Ninsoare abundenta, vant puternic, polei, masini ramase blocate in nameti - asa arata Romania in acest weekend, iar perspectivele nu sunt deloc linistitoare. Urmariti mai jos starea drumurilor si prognoza meteo, minut cu minut.

20.30 - DN3, blocat din cauza viscolului

Traficul rutier pe DN3 Cuza Voda - Vlad Tepes, in judetul Calarasi, este intrerupt la kilometrul 95, din cauza viscolului. Pe DN 73 Campulung - Mateiasu, in judetul Arges, circulatia se desfasoara pe un singur fir, alternativ, informeaza Centrul Politiei Romane Infotrafic.

19.30 - Toate drumurile nationale au fost deblocate

Toate drumurile nationale unde soferii au intampinat probleme au fost deblocate, insa circulatia se desfasoara in continuare cu dificultate pe DN 10 (Nehoiu - Gura Siriului), DN 66 (Lainici-Petrosani), DN 67D (Tg. Jiu - Baile Herculane), DN 7 (Rm. Valcea - Sibiu), DN 73C (Berevoiesti-Slanic) si DN CB (Bucuresti).

16.45 - Sase curse aeriane, anulate pe Otopeni

Sase curse aeriene de pe Aeroportul Otopeni au fost anulate, dupa ce companiile ale caror aeronave trebuiau sa decoleze au anuntat ca nu mai au resurse pentru a le curata de gheata si chiciura.

16.30 - Peste 40 de autoturisme sunt inzapezite in Mehedinti

Pe DJ 563A, intre Vladaia si Almajel, sunt inzapezite 20 de autoturisme, iar alte 10 masini sunt blocate intre localitatile Punghina si Drincea. In total, pe drumurile judetene si comunale din Mehedinti sunt inzapezite peste 40 de autoturisme.

16.15 - Accident pe DN7, trafic ingreunat

Circulatia s-a desfasurat cu dificultate timp de aproximativ o ora pe DN7, la kilometrul 469+400, dupa ce un autoturism a parasit partea carosabila si a intrat intr-un parapet.

15.50 - DN56C blocat

Politia Romana semnaleaza ca urmatoarele sosele nationale sunt blocate din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile: DN 56C Devesel - Gogosu, in judetul Mehedinti, DN 2C Buzau - Pogoanele, in judetul Buzau si DN 24D Galati - Cuca, in judetul Galati.

Pe DN 22 Ramnicu Sarat - Braila (in judetul Buzau) a fost reluat traficul in conditii de iarna pentru masinile cu masa totala maxima autorizata mai mica de 3,5 tone.

14.35 - DN24 si DN2C raman blocate

DN24 si DN2C au ramas blocate din cauza zapezii, duminica dupa-amiaza, iar pe DN5, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale anunta ca tirurile ce nu sunt echipate cu lanturi vor fi oprite de politisti. Pe alte sapte drumuri nationale se circula cu dificultate.

13.05 - Portul Constanta Sud - Agigea, inchis din cauza vantului

Portul Constanta Sud - Agigea a fost inchis duminica, din cauza vantului.

12.20 - Trei drumuri nationale blocate, pe DN 57 se circula dirijat pe o banda

Trei drumuri nationale (DN 22, DN 24D, DN2C) raman blocate, potrivit CNADNR. Pe DN 57, sectorul Pojenita-Oravita, la kilometrul 111+000-152+000, se circula pe o banda dirijat de autoritati. Se actioneaza cu 6 auto cu lama si raspanditor, 2 incarcatoare si o autofreza pentru restabilirea circulatiei in conditii normale.

11.35 - Circulatia pe centura Capitalei a fost deblocata

Circulatia pe centura Capitalei, blocata dupa ce un TIR a derapat pe partea carosabila, a fost reluata. Traficul a fost blocat intre localitatile Magurele si Domnesti, inca de la ora 09.45.

11.30 - 365 de utilaje scoase in Capitala pentru deszapezire

In Bucuresti au actionat pluguri, sararite si utilaje de imprastiere a materialelor antiderapante pentru a elibera drumurile de zapada. In total, au actionat 365 de utilaje si 509 muncitori. Cele mai putine utilaje au actionat in sectorul 5 (21 de pluguri, 4 sararite si 30 muncitori), unde nu exista contract pentru deszapezire cu firme de profil.

11.20 - Ceata densa pe DN 22A Tulcea

Circulatia rutiera pe DN 22A Tulcea - Harsova (in judetul Tulcea) se desfasoara ingreunat din cauza cetii dense, care face ca vizibilitatea pe partea carosabila sa scada, pe alocuri, sub 50 de metri.

11.10 - Circulatia se desfasoara cu dificultate pe mai multe drumuri din tara

Compania Nationala Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) anunta ca patru drumuri nationale (DN 22, DN 24D, DN2C, DN57) raman blocate. Pe zece drumuri nationale circulatia se desfasoara cu dificultate din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

10.30 - Trenuri anulate si intarzieri de peste o ora

Ninsorile abundente au afectat si circulatia trenurilor in toata tara, astfel incat se inregistreaza intarzieri de peste o ora la unele curse.

Mai multe trenuri au fost anulate duminica, urmand ca toti calatorii sa fie preluati de alte garnituri, anunta Compania Nationala de Cai Ferate. Este vorba despre trenurile Rapid 791 si 792 Bucuresti Nord - Drobeta Turnu Severin si retur, renul accelerat 1676 Galati - Bucuresti Nord, Trenul Rapid 680 Constanta - Bucuresti Nord, Trenul Intercity 591 Bucuresti Nord - Timisoara Nord.

09.45 - Centura Capitalei este blocata din cauza unui TIR care a derapat

Centura municipiului Bucuresti este blocata in ambele sensuri intre localitatile Magurele si Domnesti, din cauza unui autotren care a derapat pe partea carosabila.

09.43 - Traficul rutier pe DN7, redeschis

Traficul pe DN7, in judetul Hunedoara, inchis in noaptea de sambata spre duminica in urma unui accident soldat cu doi raniti, a fost redeschis. Intre localitatile Lesnic si Vetel, din cauza vitezii neadaptate la conditiile de drum, un autoturism a patruns pe contrasens, intrand in coliziune cu un altul.

08:37 - Porturile au fost redeschise

Porturile Constanta, Constanta Sud - Agigea, Mangalia si Midia au fost redeschise incepand cu ora 07.00, dupa ce in noaptea de sambata spre duminica au fost inchise din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

6:50 - Polei pe soselele din Giurgiu

Conducatorii auto ce se deplaseaza pe soselele din judetul Giurgiu sunt sfatuiti sa manifeste multa prudenta la volan, sa reduca viteza si sa mareasca distanta de siguranta dintre masini, intrucat pe majoritatea arterelor se semnaleaza la aceasta ora polei.

3:29 - Hunedoara: Traficul a fost reluat pe DN7, intre Lesnic si Vetel

Potrivit centrului INFOTRAFIC al Politiei Romane, la ora 3:25, in judetul Hunedoara, traficul rutier pe DN 7 a fost reluat pe un fir intre localitatile Lesnic si Vetel, la kilometrul 403+700.

1:30 - Situatia traficului rutier

Traficul rutier pe DN1D Urziceni - Albesti, in judetul Ialomita, la intersectia cu DC16, in zona Adancata, a fost reluat. Autotrenurile care blocasera circulatia au fost puse in miscare, informeaza Centrul INFOTRAFIC.

Sunt semnalate urmatoarele drumuri nationale blocate din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile:

* in judetul Caras-Severin, DN 57 Moldova Noua - Oravita si DN58 Resita - Anina;

* DN 2C Costesti - Pogoanele - Padina (judetul Buzau) ;

* DN 22 Ramnicu Sarat - Braila;

* DN 24 D Galati - Barlad.

In judetul Sibiu, DJ106A Sibiu - Paltinis, ramane inchis.

Politia Romana recomanda conducatorilor auto ca inainte de a pleca la drum sa se informeze despre situatia traseului pe care urmeaza sa se deplaseze, accesand pagina de internet a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, www.cnadnr.ro sau, pentru detalii, apeland numarul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarna).

Totodata, POlitia Romana atrage atentia asupra echiparii autovehiculelor pentru circulatia in conditii de iarna, mai ales cand se parcurg distante lungi, in zonele in care a intrat in vigoare atentionarea meteorologica cu cod galben (lanturi antiderapante, cauciucuri de iarna, lopata, nisip, carburant suficient, paturi, alimente, apa, telefon mobil, etc).

Centrul Infotrafic al Politiei Romane mai informeaza ca traficul rutier pe DN1D Urziceni - Albesti, in judetul Ialomita, la intersectia cu DC16, in zona Adancata, a fost reluat. Autotrenurile care blocasera circulatia au fost puse in miscare.

1:26 - Porturile Constanta, Constanta Sud - Agigea, Mangalia si Midia au fost inchise

Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca, potrivit Sectiei Regionale de Politie Transporturi Constanta, la ora 1:00, porturile maritime Constanta, Constanta Sud - Agigea, Mangalia si Midia au fost inchise din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

0:15 - in judetul Constanta s-a reluat circulatia pe DN22C

In judetul Constanta, s-a reluat circulatia pe DN22C intre Medgidia si Castelu, la locul accidentului in care a fost implicata o autocisterna.

Drumul catre Cota 1400 a fost inchis

Zece autoturisme au ramas blocate mai bine de doua ore pe drumul care face legatura intre Sibiu si Paltinis, iar autoritatile au decis sa inchida drumului pana la potolirea viscolului.

Vantul puternic a smuls acoperisul unei mansarde, in Sibiu, bucati de tabla din acestea cazand peste trei autoturisme pe care le-au avariat.

Autoritatile din Sinaia au decis sa inchida drumul care leaga statiunea montana de Cota 1400.

Ninsoarea a facut doua victime in Oradea, un barbat de 31 de ani si sora acestuia de 18 ani ajungand la spital, dupa ce au intrat cu masina intr-un copac.

"A intrat in depasirea unui autovehicul care se ocupa cu curatatul drumului public. In acel moment a si pierdut controlul volanului, a intrat in sensul opus dupa care a parasit partea carosabila", a afirmat comisar sef Viorel Danciu, de la Politia Rutiera Oradea, citat de Realitatea Tv.

Ninsorile abundente au lasat noaptea trecuta Constanta si Mangalia fara curent electric mai bine de o ora.

La Drobeta-Turnu-Severin, stratul de zapada de pe carosabil a depasit 20 de centimetri. In Mehedinti, se circula greu pe toate drumurile judetene si comunale.

Caras Severin:Autoturismele sunt blocate intre Oravita si Moldova Noua. ISU a intervenit cu cateva echipaje. "Toate fortele ISU disponibile au fost mobilizate pentru a interveni. Inclusiv cu utilaje de deszapezire de la Drumuri. Nu cred ca vor reusi sa deblocheze drumul intr-un timp foarte scurt. Drumul este destul de greu si este un viscol extraordinar, in jur de 100 km la ora", a declarat Valentin Balaban, seful Serviciului Salvamont din Caras-Severin.

Codul galben de ninsoare a intrat in vigoare

Codul galben de ninsoare a intrat in vigoare in sambata, la ora 20,00 si va dura pana duminica, la ora 10,00. In intervalul 19.12.2009, ora 20.00 - 20.12.2009, ora 10.00, in regiunile sudice va ninge si se va depune strat nou de zapada, iar vantul va avea intensificari temporare viscolind ninsoarea.

Sambata si duminica se vor inregistra ninsori in sud-estul tarii, iar in noaptea de luni spre marti se vor inregistra temperaturi de minus 20 de grade.

Fenomenle vor fi mai intense si mai de durata in judetele Braila, Galati, Vrancea, Buzau, Tulcea, Constanta, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Ilfov si in municipiul Bucuresti. Spre dimineata, in Dobrogea si in estul Munteniei, precipitatiile vor fi mixte si se va produce polei.

In Dobrogea si in estul Baraganului precipitatiile si intensificarile de vant vor continua si pe parcursul zilei de duminica.

Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
#starea drumurilor, #starea vremii, #prognoza meteo, #drumuri blocate , #frauda