Romanii, mai aproape sa intre fara vize in Canada

Duminica, 07 Septembrie 2008, ora 13:05
4534 citiri
Romanii, mai aproape sa intre fara vize in Canada

Romania a inregistrat progrese in trei domenii importante pentru eliminarea vizelor pentru Canada, a declarat ambasadoarea Romaniei la Ottawa, Elena Stefoi.

Este vorba despre scaderea ratei de respingere a cererilor de viza, reducerea semnificativa a ratei de depasire a perioadei de sedere legala si scaderea numarului de solicitari a statutului de refugiat.

La sfarsitul misiunii tehnice de evaluare, efectuata de experti canadieni in aprilie 2008, autoritatile de la Ottawa au constatat ca Romania a inregistrat progrese in cele trei domenii, a declarat Elena Stefoi, citata de NewsIn.

Obiectul misiunii canadiene a fost evaluarea stadiului indeplinirii de catre Romania a criteriilor tehnice si de securitate pentru includerea in programul canadian de liberalizare a regimului de vize. in prezent, Canada isi mentine regimul de vize fata de doua state membre ale UE, Romania si Bulgaria.

"in ultimiipatru ani, rata de respingere a cererilor de vize a scazut de la 12% la 8%, rata de depasire a perioadei de sedere legala in Canada a fost redusa de la 7-8% la 3-4% si s-a constatat si diminuarea numarului cetatenilor romani care solicita acordarea statutului de refugiat in Canada", a explicat Stefoi.

Reprezentantii canadieni au mentionat, potrivit ambasadoarei romane, ca "Ottawa ia in serios criteriul progreselor Romaniei inregistrate pe linia aderarii la spatiul Schengen".

Problema vizelor nu a fost abordata numai pe linia contactelor politico-diplomatice bilaterale, ci si "pe agenda dialogului institutional UE-Canada, iar guvernul federal de la Ottawa, autoritatile de la Bruxelles si Franta, care detine presedintia UE, sustin finalizarea acestui proiect", a asigurat Elena Stefoi.

Potrivit oficialului roman, si asociatiile comunitare ale romanilor din Canada s-au implicat in accelerarea procesului de eliminare a regimului de vize pentru cetatenii romani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de plante, arată un rezultatele unui studiu de...
Răspunsuri la invidia românilor. De unde au unii bani să călătorească atât? "Tenerife, 2.100 de lei pentru 7 nopți, zbor, cazare în cameră dublă"
Răspunsuri la invidia românilor. De unde au unii bani să călătorească atât? "Tenerife, 2.100 de lei pentru 7 nopți, zbor, cazare în cameră dublă"
Din cauza scumpirilor, unii români au renunțat la vacanțe sau își permit cu mari sacrificii una pe an. La cealaltă extremă sunt cei care pleacă des în vacanțe mai scurte sau mai lungi,...
#Canada, #viza, #romani , #frauda