Rosca avertizeaza: Doar 20% din inregistrarile cu seful ANI au fost facute publice

Duminica, 22 Noiembrie 2009, ora 17:09
1336 citiri
Rosca avertizeaza: Doar 20% din inregistrarile cu seful ANI au fost facute publice

Doar o cincime din inregistrarile facute cu ocazia intalnirilor Sorin Rosca Stanescu - Bogdan Chirieac - seful Agentiei de Integritate au fost facute publice, a declarat Rosca Stanescu, duminica, intr-o conferinta de presa.

"Aceste inregistrari reprezinta, probabil, o cincime din ceea ce s-a inregistrat in total. Drumul domnului Bogdan Chirieac de la Bucuresti pana la Snagov dureaza, cum bine se stie, cam o ora si un sfert - o ora jumate, un dus, un intors - ar fi cam trei ore. Banuiesc ca nu au tacut (Bogdan Chirieac si Catalin Macovei, n.r.) in cea mai mare parte a drumului. Au vorbit, erau prieteni.

Deci, ar fi trebuit sa existe trei ore de inregistrari sau, hai sa spunem, doua. Iar la Snagov s-a stat mult mai mult decat a aparut in aceste inregistrari si stenograme", a declarat Sorin Rosca Stanescu, potrivit Mediafax.

Totodata, Sorin Rosca Stanescu a spus ca inregistrarile au fost trunchiate, fragmentele de discutie fiind puse intr-o anumita ordine, astfel incat sa induca o anumita interpretare. "Am facut o plangere penala impotriva, nu a domnului Macovei, pentru ca eu nu am nicio proba, desi am o banuiala ca au stat firele pe domnia sa, nu stiu ce serviciu a facut, daca a facut-o de capul lui (...) am facut o plangere penala pentru ca asemenea lucruri sunt periculoase, sunt ilegale", a mai spus Rosca Stanescu.

De asemenea, Bogdan Chirieac s-a aratat contrariat ca numai informatiile despre anumiti politicieni au fost facute publice, in ciuda faptului ca el, in discutia pe care a avut-o cu Catalin Macovei, s-a referit la mai multi politicieni. "In masina, vedeti foarte bine, se colporteaza barfe de redactie, despre politicieni, despre presa. Si, sunt scoase numai despre unii politicieni, eu m-am referit la multi altii", a spus Chirieac.

De asemenea, intrebat cum poate fi explicata schimbarea de atitudine a lui Catalin Macovei fata de el, Bogdan Chirieac a spus ca aceasta se datoreaza, cel mai probabil, unor "presiuni politice". "Nu-mi explic aceasta schimbare de atitudine decat prin presiunile pe care, probabil, un partid politic le-a facut asupra lui Macovei", a spus Chirieac.

Ziarul Curentul a publicat, in editia din 10 noiembrie, mai multe stenograme ale unor discutii purtate de seful Agentiei Nationale de Integritate, Catalin Macovei, cu ziaristii Bogdan Chirieac si Sorin Rosca Stanescu. Cotidianul relateaza ca Macovei a fost supus unui santaj legat de faptul ca ar fi contractat un imprumut de 100.000 de euro si ca "tinta incercarii de santaj" ar fi ministrii PDL Adriean Videanu, Vasile Blaga si Radu Berceanu, care ar avea conturi nedeclarate in strainatate.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#dezvaluiri Stanescu Chirieac Macovei, #inregistrari Rosca Stanescu Chirieac, #inregsitrari sef ANI , #frauda