Rovana Plumb: Niciun ban nu poate inlocui lipsa parintilor

Vineri, 05 Iunie 2009, ora 22:46
2479 citiri
Rovana Plumb: Niciun ban nu poate inlocui lipsa parintilor

Parlamentul European a adoptat, in martie, rezolutia privind copiii imigrantilor care sunt lasati singuri in tara de origine, initiata de eurodeputata social-democrata Rovana Plumb, care candideaza in prezent pentru un nou mandat.

Prin documentul initiat de Rovana Plumb, se propune evaluarea fenomenului de migratie, dar si adoptarea unor masuri financiare pentru sustinerea acestor familii, relateaza Evenimentul Zilei, caruia europarlamentarul i-a acordat un interviu.

"M-am autosesizat, in baza analizelor pe care doua organizatii neguvernamentale (UNICEF si Alternative Sociale) le-au publicat. A reiesit ca, in Romania, sunt peste 350.000 de copii ai caror parinti muncesc in strainatate", a declarat Rovana Plumb.

"Am discutat cu colegele mele din celelalte state membre din Estul Europei si am constatat ca se regasesc aceleasi probleme. Si atunci am luat initiativa de a duce aceasta tema pe agenda Parlamentului European", a explicat Rovana Plumb cum s-a nascut aceasta rezolutie.

Eurodeputata a povestit ca a solicitat crearea unui fond de solidaritate pentru copii, constituit din redistribuirea unei parti din contributiile parintilor in statele unde lucreaza.

"Fondul este necesar pentru ca acesti copii au nevoie de o atentie speciala, pentru ca lipsa afectivitatii parintilor pune o amprenta negativa asupra dezvoltarii lor armonioase", a spus ea, recunoscand, totusi ca "niciun cadou si niciun ban nu pot inlocui lipsa parintilor".

Eurodeputata a declarat ca, personal, sprijina ideea ca acesti copii sa poata merge impreuna cu parintii in tara pe care acestia si-au ales-o, pentru a nu fi despartiti.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Rovana Plumb eurodeputat, #Plumb copii imigranti, #parinti munca strainatate , #frauda
Comentarii
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
FITI VIGILENTI ! FITI INTELIGENTI ! NU VOTATI CU HOTII SI MINCINOSII DIN PD-L SI PSD !