Rugaciuni, afise si spectacole artistice, pentru sustinerea lui Solomon

Joi, 04 Martie 2010, ora 17:15
2674 citiri
Rugaciuni, afise si spectacole artistice, pentru sustinerea lui Solomon
Foto: Adevarul

Aproximativ 50 de localnici din satul doljean Leamna, acolo unde primarul Craiovei Antonie Solomon are o casa de vacanta si a dat bani pentru constructia unei biserici in urma cu mai multi ani, au mers, joi, la lacasul de cult, pentru a se ruga si a da acatiste pentru edilul arestat preventiv.

Prim-vicepresedintele PD-L, Adriean Videanu, a negat faptul ca oamenii stransi la manifestarile pentru sustinerea lui Solomon ar fi membri de partid. "Deci, PD-L-ul nu face asa ceva! Never ever!", a declarat Videanu, pentru Gandul.

In timp ce preotul spunea rugaciuni pentru iertarea pacatelor lui Antonie Solomon, in curtea bisericii mai multi tineri scandau numele edilului Craiovei si afisau pancarte pe care scria "Solomon, primarul primarilor", "Infractorii liberi, primarul adevarat arestat", informeaza corespondentul NewsIn.

"Dumnezeu este alaturi de slujitorii sai si ii ajuta pe toti atunci cand sunt la nevoie. In fiecare duminica, Antonie Solomon, ctitorul bisericii noastre, vine impreuna cu familia la slujba. Noi speram ca duminica sa calce pragul lacasului nostru", le-a spus enoriasilor preotul Alexandru Gaspar.

In semn de solidaritate cu primarul Antonie Solomon, angajatii primariei Craiova au afisat joi la toate ghiseele unde se lucreaza cu publicul mesajul "Antonie Solomon, primarul din inimile noastre".

"Noi vrem ca justitia sa isi faca treaba. Protestele noastre nu au legatura cu acuzatiile ce i se aduc. Noua nu ni se pare justa arestarea preventiva. Suntem socati toti cei care am fost la serviciu atunci cand procurorii au venit la Primarie. Am trait imaginile pe care le vedeam la televizor atunci cand mascatii descindeau in casele unor infractori de drept comun", a declarat Elvira Stancu, seful Directei de Relatii Publice din cadrul Primariei Craiova.

De asemenea, angajatii din Primaria Craiova au afisat un mash pe fatada Primariei cu mesajul "Un suflet mare nu poate fi inchis niciodata".

Subalternii lui Antonie Solomon au organizat si joi mai multe actiuni de sustinere a primarului Craiovei.

Aproape 600 de persoane, majoritatea angajati ai Primariei Craiova au participat la un miting de sustinere organizat pentru primarul Antonie Solomon, transmite corespondentul NewsIn.

Printre participantii s-au aflat afla salariati ai Primariei Craiova, consilieri locali, viceprimarii Craiovei, cetateni din localitatea Leamna (unde primarul are o locuinta), membri ai unei asociatii de revolutionari, prieteni ai primarului, elevi si cetateni ai orasului.

Ei au afisat pancarte cu mesaje cum ar fi: "Craiovenii l-au votat, voi de ce l-ati arestat?", "Primarul judecat in libertate" si scandeaza "Libertate", "Solomon" si "Solomon te iubim".

Unii participanti la miting au adus steaguri tricolore, dar si steaguri ale UE si steaguri cu stema Craiovei. Cativa manifestanti au tinut in maini cartea lui Solomon "Un scorpion printre vipere". Actiunea este supravegheata de circa 30 de jandarmi, pentru a preveni incidentele.

Manifestantilor le-au fost prezentate inregistrari ale unor mesaje telefonice de sustinere din partea fostul presedinte al Academiei Romane, Eugen Simion si din partea cantaretului Marcel Pavel.

Totodata, reprezentantii institutiilor de cultura din Craiova vor organiza joi seara la Teatrul Liric "Elena Teodorini" un moment artistic pe care il vor dedica primarului.

Primarul Antonie Solomon a fost arestat preventiv, miercuri, fiind acuzat ca ar fi primit mita 50.000 de euro de la un actionar principal al firmei PIC din Pitesti, 40.000 de euro fiind pentru emiterea autorizatiei de construire a unui hypermarket PIC la Craiova si 10.000 de euro pentru a asigura transport public pana la hypermarket. Solomon este acuzat de luare de mita in forma continuata, fals intelectual si uz de fals.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#manifestatie pro Solomon, #manifestatie sustinere solomon, #solomon , #frauda