Ziare.com

Salariile bugetarilor vor creste, in 2008, cu aproape 10 la suta

Miercuri, 30 Ianuarie 2008, ora 17:02

   

Salariile bugetarilor vor creste, in 2008, cu aproape 10 la suta
Guvernul a decis, miercuri, ca salariul mediu al celor 1,39 milioane de angajati din sectorul bugetar sa creasca in acest an cu 9,58%, cu majorari mai mari pentru angajatii din invatamant, sanatate si functionarii publici. Ministrul Muncii, Paul Pacuraru a anuntat ca salariile au fost majorate intr-un mod diferentiat, in functie de categoriile de activitate.

Astfel, salariile magistratilor au fost majorate cu 4.04 procente, la fel ca in cazul angajatilor de la Interne si din Armata. De asemenea judecatorii vor avea parte de o creste salariala de 8,68%, angajatii din Invatamant de 12,36%, functionarii publici 10,25%, personalul din sanatate 11,3%. Ministrul a anuntat ca vor exista doua etape ale cresteriilor, una programata pentru aprilie si a doua pentru octombrie.

Ministrul Muncii a apreciat, dupa sedinta de Guvern de miercuri ca Executivul si-a indeplinit obiectivul programului de guvernare prin deciziile luate miercuri. Totusi, Paul Pacuraru a calificat majorarea salarila ca fiind caracterizata de prudenta.

Masura Executivului nu pare de natura sa multumeasca toate categoriile de bugetari, in contextul anuntatelor miscari sindicale de amploare.

Citeste mai multe despre bugetari guvern majorare salariala
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1133 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor