Sapte persoane, trimise in judecata in dosarul Sabyc

Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 11:25
1015 citiri

Procurorii DIICOT vor trimite in judecata sapte persoane implicate in scandalul privind traficul de ovule de la clinica Sabyc, printre acestea numarandu-se si fostul director al Agentie de Transplant, Victor Zota, impreuna cu sotia.

Cei doi vor fi trimisi in judecata pentru fals intelectual si favorizarea infractorului, au declarat surse judiciare pentru NewsIn.

In acelasi timp, DNA il cerceteaza pe fostul director al Agentie de Transplant, Victor Zota, pentru modul in care a autorizat functionarea clinicii Sabyc, inchisa in urma scandalului de trafic de ovocite, au spus aceleasi surse judiciare. Cercetarea privind eventualele fapte de coruptie este disjunsa din dosarul de la DIICOT privind traficul de ovule de la aceeasi clinica. Conform surselor citate, Victor Zota ar fi primit o masina in schimbul autorizarii de functionare data clinicii Sabyc.

Conform probelor stranse in ancheta, 160 de femei si-au vandut ovocitele pentru a fi fertilizate alte femei din Israel.

Procurorii DIICOT au finalizat, la sfarsitul lunii noiembrie, dosarul privind traficul de ovule de la clinica Sabyc, dupa ce au adunat toate probele si au adus la cunostinta acuzatilor materialul de urmarire penala. Urmatoarea etapa procedurala este trimiterea dosarului la instanta de judecata.

Cei doi medici israelieni, acuzati la Bucuresti pentru trafic cu ovule, s-au intors in Israel, dupa ce li s-a spus ca interdictia de a parasi Romania nu va fi prelungita, a relatat cotidianul Haaretz.

Cei doi medici au fost retinuti, in iulie, pentru 24 de ore, de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Bucuresti pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, organizarea traficului de celule de origine umana in scopul obtinerii unui folos material si exercitarea fara drept a unei profesii. Ei au fost lasati liberi de instanta, dar nu au voie sa iasa din tara.

Tribunalul Bucuresti a emis, pe 20 iulie, mandate de arestare pentru 29 de zile pentru cele trei persoane acuzate ca ar fi "capii" retelei de trafic international de ovule in care este implicata clinica Sabyc, respectiv pentru Harry Mironescu, Cecilia Borza si Yair Miron.

Ziskind si Levitt le-au declarat anchetatorilor ca nu au fost implicati in conducerea clinicii de fertilizare Sabyc si ca au lucrat numai pentru a trata femei israeliene care nu puteau primi ingrijiri in tara lor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#dosar clinica Sabyc, #trafic ovule Sabyc, #medici dosar Sabyc , #frauda