Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Sase barbati, prinsi in timp ce retrageau 370.000 lei din conturile unei firme fantoma

Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 23:48
2318 citiri
Sase barbati, prinsi in timp ce retrageau 370.000 lei din conturile unei firme fantoma

Sase barbati au fost retinuti la Constanta sub invinuirea de evaziune fiscala dupa ce au fost prinsi cand incercau sa ridice de la o unitate bancara 370.000 de lei, din contul unei societati fantoma, folosind acte false.

Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanta, cu sprijinul ofiterilor DGIPI, au documentat activitatea infractionala a sase persoane, respectiv S. Dumitru, de 42 de ani, V. Marius, de 32 de ani, D. Adrian, de 43 de ani, D. Titi, de 33 de ani, din Constanta, T. Ionut, de 21 de ani si T. Laurentiu, de 29 de ani, din Braila.

Cei in cauza sunt suspectati ca, incepand din mai 2010, au fost implicati in activitati de comercializare a cerealelor eludand plata taxelor la bugetul de stat prin interpunerea unor societati de tip fantoma, societati prin intermediul carora se retrageau sume mari de bani (TVA neachitat catre bugetul de stat), acestea nefunctionand la sediul social, neevidentiind niciun venit sau ulterior fiind cesionate unor persoane nevoiase.

Prin intermediul a doua societati comerciale, administrate de D. Titi, respectiv D. Adrian, suspectii achizitionau cereale la negru, fara documente de provenienta, pe care le vindeau mai departe in mod legal, incasand contravaloarea lor cu TVA.

Cei doi efectuau intrari fictive de marfa de la alte doua societati de tip fantoma, ai caror administratori erau T. Ionut si T. Laurentiu, virand contravaloarea facturilor cu TVA in contul acestora. Astfel, acestia din urma, impreuna cu S. Dumitru si V. Marius, retrageau banii in numerar (inclusiv TVA-ul), sumele de bani ajungand in final inapoi la D. Titi si D. Adrian. Pentru serviciile prestate, S. Dumitru percepea un comision de 5% din sumele retrase.

La data de 17 noiembrie 2010, ofiteri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanta au organizat si executat un flagrant la o unitate bancara, in urma careia T. Ionut, T. Laurentiu si V. Marius au fost depistati in timp ce retrageau in numerar 370.000 de lei, din contul uneia dintre societatile fantoma, utilizand un borderou de achizitii cereale falsificat.

Cei sase suspecti sunt cercetati in stare de retinere, pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si complicitate la evaziune fiscala, urmand a fi prezentati Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta cu propunere de arestare preventiva.

Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
După publicarea unui memorandum care subliniază mai multe lipsuri pentru plata salariilor în acest an, premierul Marcel Ciolacu a negat că ar fi vreo problemă și a ținut să dea asigurări...
#barbati Constanta frauda, #barbati firma fantoma, #retragere bani firma fantoma , #frauda
Comentarii