Scandal la Asociatia 21 Decembrie: Injuraturi in timpul unei manifestatii

Joi, 04 Februarie 2010, ora 16:32
1452 citiri
Scandal la Asociatia 21 Decembrie: Injuraturi in timpul unei manifestatii

Fostul presedinte al Asociatiei 21 Decembrie, Adrian Paul Dumitrescu, este cercetat de politisti dupa ce l-a injurat pe Teodor Maries (foto), aflat in prezent la conducere, incidentul producandu-se in timpul unui pichet organizat de Asociatia Victimelor Mineriadelor din Romania.

Protestul de joi nu a fost lipsit de incidente, au declarat, pentru NewsIn, oficiali ai Politiei Capitalei, care au precizat ca unul dintre manifestanti a intrat in biroul lui Teodor Maries, l-a injurat pe acesta, a daramat un dulap si mai multe teancuri de documente. Potrivit oficialilor Politiei Capitalei, cel in cauza, Adrian Paul Dumitrescu, va fi cercetat pentru amenintare si insulta.

Sapte membri ai Asociatiei Victimelor Mineriadelor au pichetat, joi, sediul revolutionarilor de la 21 Decembrie, in semn de protest fata de Teodor Maries, pe care-l considera un "revolutionar impostor", care a facut greva foamei pentru a obtine dosarele Revolutiei, desi erau in cercetare la Parchet.

Intr-un comunicat semnat de presedintele Asociatiei Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene, se sustine ca Maries nu ar fi revolutionar si victima a mineriadei din iunie 1990 si ca, implicit, nu ar avea calitatea sa conduca Asociatia 21 Decembrie. "Ajuns presedinte al consiliului Asociatiei 21 decembrie 1989, asociatie de revolutionari - el nefiind revolutionar si nici membru al acestei asociatii, se erijeaza in mare luptator pentru aflarea adevarului despre revolutie si mineriada", se arata in comunicat.

De asemenea, Ene considera ca Maries a facut greva foamei timp de 73 de zile pentru a intra in posesia documentelor despre Revolutie, desi dosarele erau in curs de cercetare. "In acest fel a adus prejudicii tertilor si a compromis dosarele. (...) Mai mult prin presiuni si santaj psihologic(pretinsa-greva foamei) a obtinut copiile dosarelor revolutiei, pentru scopuri mediatice personale", informeaza comunicatul Asociatiei Victimelor Mineriadelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Adrian Paul Dumitrescu, #Teodor Maries, #Asociatia 21 Decembrie , #frauda