Sebastian Bodu, urmarit penal pentru abuz in serviciu

Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 15:48
2553 citiri
Sebastian Bodu, urmarit penal pentru abuz in serviciu
Foto: Realitatea TV

Judecatoria Sectorului 5 obliga procurorii sa inceapa urmarirea penala fata de fostul sef al ANAF, Sebastian Bodu, in prezent europarlamentar PD-L, acuzat de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Plangerea a fost facuta de liderul de sindicat al ANAF, Paul Coman.

Sebastian Bodu este acuzat de Paul Coman ca l-ar fi sanctionat ilegal pentru abateri disciplinare, care nu au existat de fapt.

Magistratii au decis ca procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 5 trebuie sa ii audieze atat pe Bodu, cat si pe Paul Coman, lucru care nu l-au facut atunci cand au dispus solutia de neincepere a urmaririi penale fata de fostul sef al ANAF.

Decizia din 3 aprilie a Judecatoriei Sectorului 5 poate fi atacata cu recurs insa potrivit datelor primite de la instanta pana vineri, 10 aprilie, niciuna din parti nu a contestat sentinta.

Ce reclama Coman

Concret, Paul Coman a aratat in plangerea facuta impotriva lui Bodu ca acesta, prin exercitarea abuziva a prerogativelor conferite de functia detinuta, l-a detasat din functia detinuta la ANAF, unde era consilier clasa 1, grad de inalt functionar public, pe o functie, la Administratia Finantelor Publice Sector 1, inferioara pregatirii sale si pentru care nu existau alocate fonduri necesare pentru a-si primi salariul.

Coman a mai aratat ca in aceeasi maniera, Bodu a initiat cercetarea si sanctionarea disciplinara a sa pe motivul lipsei de nejustificate de la locul de munca, refuzand sa ia act de suspendarea din functie in conditiile in care prin hotararea Sindicatului National al Functionarilor Publici acesta fusese ales lider de sindicat, situatie in care, potrivit legii, raporturile de serviciu se suspenda de drept.

In rezolutia de neincepere a urmaririi penale data initial fata de Bodu, anchetatorii au retinut ca nu s-au incalcat drepturile de functionar public ale lui Paul Coman prin detasarea pe un post inferior pregatirii profesionale.

"Conform prevederilor legale in vigoare care reglementeaza regimul detasarii "Detasarea se poate dispune doar daca pregatirea profesionala a functionarului public corespunde atributiilor si responsabilitatilor functiei publice pe care urmeaza sa fie detasat". Din dosarul profesional a rezultat ca petentul detinea aceasta pregatire si experienta pentru indeplinirea atributiilor postului pe care a fost detasat, desemnarea fiind facuta de conducerea agentiei", au stabilit anchetatorii.

Judecatoria Sectorului 5 a mai decis, in octombrie 2008, sa se inceapa urmarirea penala in acest dosar fata de Sebastian Bodu insa Tribunalul Bucuresti a admis pe 13 februarie recursul declarat de acesta si a trimis cauza in rejudecare la Judecatoria Sectorului 5.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sebastian Bodu justitie, #Bodu urmarire penala , #frauda