Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Secretarul general al ANI este acuzat de ingerinta in solutionarea dosarelor

Joi, 12 Februarie 2009, ora 17:12
3059 citiri
Secretarul general al ANI este acuzat de ingerinta in solutionarea dosarelor

O comisie de evaluare alcatuita din cinci membri ai CNI, care au statut de functionari publici, va lua in discutie un memoriu inaintat de un inspector de integritate, care-l acuza pe secretarul general al ANI de ingerinta in solutionarea dosarelor si de achizitia de bunuri si servicii supraevaluate.

Memoriul a fost inaintat membrilor Consiliului National de Integritate de Fanel Burciu, inspector de integritate in cadrul ANI. Acesta il acuza pe secretarul general al ANI, Horia Georgescu, ca le-ar sugera "imperativ" inspectorilor de integritate solutionarea anumitor dosare si ca ii preseaza sa dea solutii pe placul sau.

Burciu mai spune ca Georgescu "dirijeaza" concursurile de angajare a inspectorilor de integritate si ca cere modificarea statului de functii astfel incat sa creasca numarul de posturi alocat inspectorilor debutanti, pentru a "se face loc pentru amicii domnului Georgescu, peste noapte deveniti inspectori de integritate", informeaza NewsIn.

"Suntem singura institutie care, in loc sa ceara functii de executie de grad superior, experienta fiind esentiala pentru buna desfasurare a activitatii in conditiile in care ANI este la inceput se cere modificarea statului de functii cu cresterea numarului de inspectori debutanti, fara o zi experienta in specialitatea studiilor. Astfel, se face loc pentru amicii domnului Georgescu", se arata in memoriu.

In document se mai mentioneaza ca, potrivit caietului de sarcini pentru achizitionarea sistemului integrat de arhivare electronica a declaratiilor de avere si de interese, ofertantul trebuie sa dovedeasca "ca are structuri dedicate, organizate conform legii, care au atributii si capacitatea de a primi, pastra si procesa informatii clasificate".

"In acest sens, ANI cere certificatul SR EN ISO 27001:2005 - standard pentru secretul informatiilor. In Romania nu exista decat o singura firma care indeplineste acest criteriu: Star Storage S.R.L. Ne punem urmatoarea intrebare: de ce avem nevoie de standardul pentru informatii clasificate, atata timp cat declaratiile de avere, obiectul muncii noastre, sunt documente publice?", scrie Burciu in memoriu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#secretar general ANI, #solutionarea dosarelor, #CNI , #frauda