Seful ANI, audiat in cazul stenogramelor discutiilor cu Rosca Stanescu si Chirieac

Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 10:40
1327 citiri
Seful ANI, audiat in cazul stenogramelor discutiilor cu Rosca Stanescu si Chirieac

Catalin Macovei, presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI), a fost audiat joi, de catre Comisia de Evaluare a Consiliului National de Integritate, in cazul stenogramelor discutiilor dintre acesta si ziaristii Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chirieac.

"Audierea a avut la baza sesizarea domnului Alexandru Catalin Macovei privind efectuarea de verificari in legatura cu faptele semnalate prin stenogramele discutiilor purtate, in cadru privat, de catre acesta cu jurnalistii Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chireac si publicate de presa centrala incepand cu data de 9 noiembrie 2009.

De asemenea, audierea s-a desfasurat si in baza unei sesizari formulate de Alianta pentru Statul de Drept, formata din Active Watch - Agentia de Monitorizare a Presei, Asociatia Pro Democratia, Centrul de Resurse Juridice si Transparency International Romania, la care a aderat, pe acest subiect, si Alianta Civica", informeaza ANI.

Comisia de evaluare a dezbatut pe fond si probatoriul administrat in legatura cu sesizarea formulata in luna februarie 2009 de Carmen Fluture, fost director cabinet, privind existenta unei eventuale stari de incompatibilitate referitoare la presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Catalin Mavocei si in legatura cu memoriul depus de Fanel Nicolae Burciu, fost inspector de integritate in cadrul Agentiei si inregistrat la Secretariatul Consiliului National de Integritate.

"Din analiza documentelor, administrarea probelor si dupa audierea personalului Agentiei, Comisia de Evaluare a Consiliului National de Integritate a constatat ca niciuna dintre acuzatiile privind incalcarea de catre Presedintele A.N.I. a dispozitiilor Legii nr. 144/2007, republicata, nu s-au confirmat", precizeaza ANI.

Rapoartele elaborate in urma dezbaterilor au fost inaintate Consiliului National de Integritate.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#Catalin Macovei ANI, #Catalin Macovei audiat, #presedinte ANI audiat , #frauda
Comentarii
Poza Berceanu_Umbrarescu_Basescu
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Pot sa ma intreb de ce nu a fost inca demis ? Sau cercetarile ANI sunt mai usor de "orientat" atunci cand este mentinut in functie si "cercetat" ?