Seful CSM vrea sa afle adevarul in dosarele Revolutiei si Mineriadei

Marti, 10 Februarie 2009, ora 21:03
1644 citiri
Seful CSM vrea sa afle adevarul in dosarele Revolutiei si Mineriadei
Foto: cristidanilet.files.wordpress.com

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andreies, a declarat ca va solicita Inspectiei Judiciare stabilirea cauzelor nesolutionarii cu celeritate a cercetarilor penale in dosarele Revolutiei si Mineriadei din 1990.

Declaratia a fost facuta intr-o intalnire, marti, cu o delegatie a reprezentantilor societatii civile, formata din Teodor Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Sorin Iliesiu, vicepresedintele Alianta Civica, si avocatul Antonie Popescu - senior al Ligii studentilor din 1990, informeaza NewsIn.

Scopul intrevederii a fost solicitarea reprezentantilor societatii civile, adresata autoritatilor judiciare romanesti, de solutionare cu celeritate a cercetarilor penale in dosarele cunoscute opiniei publice sub numele "Revolutia din Decembrie 1989" si "Mineriadele din 1990". In acest context, arata comunicatul, s-a subliniat "necesitatea istorica a aflarii adevarului in legatura cu aceste evenimente".

Participantii la aceasta intrevedere au propus organizarea unei dezbateri, la care sa participe factorii reprezentativi ai sistemului judiciar romanesc, care pot responsabiliza si initia masuri concrete pentru aflarea adevarului juridic.

In opinia presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, "independenta si inamovibilitatea judecatorilor, precum si independenta procurorilor in ceea ce priveste solutia dispusa constituie garantii esentiale ale functionarii statului de drept, iar acceptarea unor limitari sau atenuari ale acestor principii, indiferent cum ar fi justificata, nu ar putea sa conduca decat la consecinte negative, cu un efect greu de estimat asupra ordinii constitutionale democratice", arata un comunicat al CSM.

Procurorul general, Laura Codruta Kovesi, i-a trimis, pe 27 octombrie 2008, ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, cererea de revocare a adjunctului Sectiei Parchetelor Militare, Dan Voinea, cel care s-a ocupat de dosarele Revolutiei si Mineriadei.

Bebelușa Oana a spus adevărul despre divorț, cu lacrimi în ochi: ”Nu că sunt geloasă, dar nu mai exista altceva”
Bebelușa Oana a spus adevărul despre divorț, cu lacrimi în ochi: ”Nu că sunt geloasă, dar nu mai exista altceva”
Invitată la podcastul „Ameritat cu Nasrin”, Oana Ioniță a spus adevărul despre divorțul de Florin Budnaru, bărbatul cu care are un băiețel. Fosta bebelușă de la „Cronica...
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
#Virgil Andreies, #CSM, #dosare Revolutie Mineriada, #adevar, #solutionare , #frauda