Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Senatul isi reface bugetul propriu, la cererea MF

Miercuri, 28 Ianuarie 2009, ora 17:10
1153 citiri
Senatul isi reface bugetul propriu, la cererea MF
Foto: romanianpropertyonline

Secretarul General al Senatului, Dan Vasiliu, a declarat ca, la solicitarea Ministerului Finantelor, bugetul Senatului pentru anul 2009 va fi refacut, desi a fost votat anul trecut si publicat deja in Monitorul Oficial, iar noua varianta va prevedea o reducere cu 22% a cheltuielilor.

"In ceea ce priveste bugetul, deocamdata nu stim cifrele. Cu certitudine, bugetul Senatului va fi mai mic decat cel din 2008, bugetul aprobat prin lege. Asteptam sa vedem cifrele finale dezbatute la Ministerul de Finante, urmand ca sa introducem in Biroul Permanent proiectul fundamentat de noi, care urmeaza de asemenea sa fie supus plenului Senatului", a afirmat Vasiliu, pentru NewsIn, precizand ca Ministerul Finantelor a solicitat refacerea bugetului deja votat de Senat.

"Senatul, spre deosebire de Camera, are un buget votat in noiembrie si trecut prin plenul Senatului, publicat si-n Monitorul Oficial. Fata de acel buget, reducerea este de peste 22%. Prin urmare, Senatul se incadreaza in anul bugetar cu probleme 2009. Au fost taiate toate achizitiile de masini, de aparate de aer conditionat. Am tinut seama de OUG privind reducerea cheltuielilor la bunuri si servicii cu 15% si, de asemenea, cu 50% reducere la achizitii de masini, mobilier, aparatura, birotica", a explicat Vasiliu.

El a mentionat ca proiectul de buget va fi supus atentiei conducerii Senatului si a adaugat doar ca este "mai mic decat cel din 2008 aprobat prin lege".

Cat priveste situatia posturilor din Senat, Vasiliu a precizat ca reducerea de 20% decisa de Cabinetul Boc se refera doar la ministere si agentii, nu si la Parlament. Cu toate acestea, secretarul general a completat ca oricum acest procent se regaseste la nivelul Senatului in posturi blocate.

"Noi am avut blocate peste 130 de posturi la 31 decembrie, care nu mai sunt bugetate, prin urmare cele 130 de posturi reprezinta aproximativ 20% din numarul de personal al Senatului", a precizat el, completand ca decizia a fost luata printr-o OUG "care spune ca toate posturile neocupate sau cele care sunt in procedura de ocupare se blocheaza pana la 31 decembrie 2009" si prin care este oprita orice fel de angajare la Senat.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Senatul Romaniei, #buget 2009 , #frauda