Sentinta finala in cazul Mihailesti: Inculpatii vor sta 4 ani dupa gratii

Luni, 03 Martie 2008, ora 12:00
4514 citiri
Sentinta finala in cazul Mihailesti: Inculpatii vor sta 4 ani dupa gratii

Curtea de Apel Galati a admis, luni, recursul formulat de procurori si de victimele exploziei de la Mihailesti si i-au condamnat la cate patru ani de inchisoare cu executare pe cei trei oficiali ai firmelor care au asigurat transportul si livrarea azotatului de amoniu, anunta Antena 3.

Cele trei persoane sunt Ionel Ionut Neagoe, administratorul Ney Transport SRL, Mihai Guna, patronul Mihtrans SRL si Ion Gherghe, fost director al combinatului Doljchim din Craiova.

Deflagratia de la Mihailesti, produsa in data de 24 mai 2004, a provocat moartea a 18 oameni, jurnalisti, pompieri, localnici si persoane aflate intamplator in zona, precum si soferul autocisternei.

De asemenea, au fost ranite grav 13 persoane - seful de post din Mihailesti, pompieri si localnici, care au necesitat pana la noua luni de ingrijiri medicale.

Opt autovehicule au fost complet distruse, intre care doua autospeciale de pompieri si cisterna care transporta azotatul de amoniu.

Explozia a provocat in sosea un crater cu un diametru de 21 de metri si o adancime de 6,5 metri. Pagubele au fost evaluate la 269.000 de lei.

In data de 20 decembrie 2006, Judecatoria Focsani i-a condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pe cei trei si a dispus plata unor despagubiri civile in valoare totala de 3,24 milioane de lei si 430.000 de euro celor peste 40 de petenti care s-au constituit ca parti civile in proces.

Cele mai mari despagubiri le-au obtinut parintii celor doi jurnalisti ai postului de televiziune Antena 1, Elena Popescu si Ionut Barbu, care au decedat in urma deflagratiei din mai 2004.

Astfel, Judecatoria Focsani a dispus ca inculpatii, in solidar cu societatile pe care le conduc si cu societatea de asigurari UNITA, sa plateasca 55.000 de lei si 80.000 de euro parintilor cameramanului Ionut Barbu si, respectiv, 10.000 de lei si 60.000 de euro familiei reporterului Elena Popescu.

Fostul sef de post din Mihailesti, Gabriel Hurlup, urma sa primeasca si el despagubiri civile de 10.000 de lei si 25.000 de euro.

Ionel Ionut Neagoe, Mihai Guna si Ion Gherghe au facut apel la Tribunalul Focsani impotriva sentintei emise de instanta de fond.

Apel au facut si societatile Ney Transport SRL si Mihtrans SRL, responsabile civilmente, Petrom SA, compania care detine combinatul Doljchim Craiova, precum si societatea de asigurari Unita SA, care era obligata sa plateasca in solidar pagubele stabilite de Judecatorie.

Pe 5 octombrie 2007, Tribunalul Focsani a desfiintat sentinta data de Judecatorie si i-a achitat pe cei trei inculpati, motivand existenta unui caz fortuit.

Prin aceeasi hotarare a Tribunalului Focsani au fost respinse toate pretentiilor civile solicitate pe parcursul procesului.

Reprezentantii victimelor carnagiului petrecut la Mihailesti pe 24 mai 2004 au facut recurs la Curtea de Apel Galati impotriva sentintei Tribunalului Focsani.

Sam Bankman-Fried, fostul CEO al platformei cripto FTX, riscă între 40 și 50 de ani în închisoare pentru furtul a 8 miliarde de dolari
Sam Bankman-Fried, fostul CEO al platformei cripto FTX, riscă între 40 și 50 de ani în închisoare pentru furtul a 8 miliarde de dolari
Sam Bankman-Fried ar trebui să petreacă între 40 şi 50 de ani de închisoare după ce a fost condamnat pentru furtul de 8 miliarde de dolari de la clienţii platformei sale de criptomonede FTX,...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#mihailesti, #sentinta, #Tribunal , #frauda
Comentarii