Sindicatele din administratie dau in judecata Guvernul

Miercuri, 06 Februarie 2008, ora 13:56
1060 citiri
Sindicatele din administratie dau in judecata Guvernul

Guvernul va fi actionat in judecata de catre Biroul Executiv al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA) pentru nerespectarea legii in ceea ce priveste sistemul de salarizare, au anuntat, miercuri, surse din FNSA, relateaza NewsIn.

"Sindicalistii au decis actionarea in instanta a Guvernului Romaniei pentru incalcarea prevederilor art. 31 pct. 3, din Legea nr. 188/1999 privind statutul functionarilor publici, prin nepromovarea legii privind sistemul unitar de salarizare a functionarilor publici, solicitand instantelor obligarea acestuia la promovarea legii", se arata intr-un comunicat de presa dat miercuri pubicitatii de presedintele FNSA, Valer Suciu.

Sindicalistii din administratie cer promovarea legii salarizarii functionarilor publici si a personalului contractual, prin care sa se asigure o crestere salariala de 30%, suspendarea aplicarii incompatibilitatilor prevazute de lege pana cand acestea vor fi compensate prin salarii, distribuirea biletelor de odihna direct federatiei, eliminarea imixtiunilor facute de catre reprezentantii Guvernului Romaniei in administratia publica locala si asigurarea unui spatiu pentru amenajarea biroului federatiei, la Bucuresti, potrivit documentului citat.

Declansarea grevei generale pe 25 februarie si a unei greve de avertisment, cu intreruperea intregii activitati timp de doua ore, in data de 28 februarie, intre orele 8.00 si 10.00, au fost hotarate marti, cand membrii Federatiiei, aflata in conflict de munca din data de 14 ianuarie, s-au intrunit intr-o sedinta extraordinare la Cluj-Napoca.

"Pana la organizarea acestor actiuni, se vor strange semnaturi in vederea declansarii grevei generale, a carei data va fi stabilita in cadrul sedintei Biroului Federal al F.N.S.A. din data de 22.02.2008", se mai arata in comunicatul federatiei.

Pe de alta parte, sindicalistii sunt nemultumiti de faptul ca nu au fost invitati la negocieri salariale pentru functionari publici si personalul contractual din administratie, pe anul 2008, iar cresterea salariala de 4,5%, propusa de Guvernul Romaniei, nu poate fi acceptata, fiind sub rata inflatiei prognozata pe anul 2008.

Pe langa procesul intentat Guvernului, FNSA a mai anuntat ridicarea unor exceptii de neconstitutionalitate a articolelor din Legea nr. 188/1999 privind statutul functionarilor publici, republicata, care fac referire la ingradirea dreptului la munca, ingradirea dreptului la negocieri colective si la asociere sindicala si sesizarea Consiliului National de Combatere a Discriminarii cu privire la tratamentul discriminatoriu, aplicat de catre Guvernul Romaniei diferitelor categorii de salariati si diferitelor organizatii sindicale.

FNSA are 43.000 de membri, angajati ai Consiliilor Judetene, Consiliilor Locale si ai institutiilor din subordinea acestora.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#cresterea salariala, #sindicate, #FNSA, #guvern , #frauda