Sirenele au sunat la Timisoara, primul oras liber de comunism (Video)

Duminica, 20 Decembrie 2009, ora 15:09
1693 citiri
Sirenele au sunat la Timisoara, primul oras liber de comunism (Video)

Sirenele au sunat duminica la Timisoara, timp de trei minute, pentru a marca momentul petrecut in urma cu 20 de ani, cand a devenit primul oras liber de comunism din tara, transmite corespondentul NewsIn.

Aproximativ 20 de revolutionari s-au strans in Balconul Operei Romane din Timisoara si au strigat lozinci precum "Jos Ceausescu", "Azi in Timisoara maine-n toata tara", "Vrem saloane de Craciun, nu conducatori nebuni". Revolutionarii care s-au strans in balcon au fost in acelasi loc, in urma cu 20 de ani, cand Timisoara devenea primul oras liber de comunism din tara, iar acum, au ciocnit pahare cu sampanie.

"Acum 20 de ani, am venit cu coloana de revolutionari spre Piata Operei si am intrebat daca au vreun lider. Mi-am dat seama ca nu au niciun lider. Ne era frica ca printre noi sa nu fie si informatori si sa inceapa sa traga in noi sau sa ne bage in puscarie. Am ingenuncheat si am spus Tatal Nostru. In timpul rugaciunii am ridicat privirea si am vazut balconul Operei. Atunci mi-am zis ca acolo trebuie sa ajung. Usa din fata era inchisa, dar cu alti patru cinci oameni din piata, am intrat prin lateral si am ajuns in balcon", a declarat, duminica, revolutionarul Lorin Fortuna, cel care a fost primul care a luat cuvantul in Balconul Operei Romane, in urma cu 20 de ani.

Membrii Asociatiei "Victoria" a Luptatorilor in Revolutie din Timisoara s-au strans in foaierul central al Teatrului National "Mihai Eminescu" din Timisoara, ca sa aniverseze constituirea Frontului Democratic Roman si declansarea Revolutiei din decembrie 1989. Inspre seara, in Piata Victoriei din Timisoara, pe scena amplasata in fata Operei Romane, Casa de Cultura organizeaza un spectacol festiv dedicat celei de-a 20-a aniversare a Revolutiei Romane.

De asemenea, urmasii eroilor revolutiei si membrii Memorialului Revolutiei din Timisoara s-au deplasat la Bucuresti, "pe urmele martirilor si a cenusii eroilor timisoreni disparuti in Revolutie", unde vor depune coroane, vor spune rugaciuni si vor aprinde lumanari in Piata Universitatii, Piata Revolutiei, la Crematoriul Cenusa si in Cimitirul Eroilor Bucuresti. La gura de canal de la Popesti-Leordeni se va oficia o slujba religioasa.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#comemorare Revolutie Timisoara, #Timisoara sirene oras comunism , #frauda