Spania: Un roman, fost subofiter, a sechestrat doua persoane intr-un bar

Sambata, 24 Mai 2008, ora 10:30
2877 citiri
Spania: Un roman, fost subofiter, a sechestrat doua persoane intr-un bar

Un tanar roman, fost subofiter de jandarmi, a sechestrat vineri seara, intr-un bar dintr-un sat aflat la 160 de kilometri de Madrid, pe proprietarul localului si pe sotia acestuia, dar luarea de ostatici s-a incheiat pasnic, dupa cateva ore, in urma negocierilor cu ofiteri de la Ambasada Romaniei.

Romanul, fost subofiter de jandarmi din Targu Mures, a intrat in bar vineri seara si i-a amenintat pe patroni cu un cutit si un cocteil Molotov. Aflat in stare de ebrietate, el cerea in schimbul eliberarii celor doi spanioli, un loc de munca, transmite Radio Romania Actualitati, citat de RADOR.

Gruparea de Jandarmi Mobila "Regele Ferdinand I" din Targu Mures precizeaza ca Emil T. a fost angajatul unitatii pe baza unui contract temporar de munca.

"Emil T, in varsta de 31 de ani, a fost angajatul unitatii noastre, pe baza unui contract temporar de munca. Ulterior contractul de munca a fost reziliat, deoarece nu mai indeplinea conditiile prevazute de Legea nr. 550 din 29 noiembrie 2004, privind organizarea si functionarea Jandarmeriei Romane", se precizeaza intr-un comunicat al Jandarmeriei.

Ofiterul de relatii publice al Gruparii Mobile de Jandarmi din Targu Mures, slt. Adina Vacar, a precizat ca Emil T. a lucrat in aceasta unitate din 1999 pana la sfarsitul anului 2006.

Seful Gruparii Mobile de Jandarmi Mures, Ioan Buculei, a declarat, sambata, ca fostul lor angajat a fost nevoit sa plece din Jandarmerie in anul 2006, din cauza ca nu se mai incadra in prevederile legii, deoarece nu era absolvent de liceu cu diploma de bacalaureat.

Ofiteri de la Ambasada Romaniei la Madrid au venit la fata locului si au inceput negocieri cu autorul luarii de ostatici reusind in cele din urma ca cei doi spanioli sa fie eliberati fara incidente.

Dupa cinci ore de tensiune in care romanul i-a tinut pe cei doi spanioli sub amenintarea cutitului si a unui cocteil Molotov, ofiterii romani de politie au intrat in negocieri si, in timp ce discutau cu autorul luarii de ostatici, fortele de securitate spaniole au reusit sa patrunda in bar printr-o alta intrare si sa-l imobilizeze pe tanar.

Potrivit politistilor romani care au participat la negocierea directa cu fostul subofiter de jandarmi, el nu a avut nicio revendicare concreta, ci doar a facut referire la o anumita perioada din viata lui din Romania.

In satul San Pedro del Arroyo, unde a avut loc incidentul, oamenii sunt socati si indignati de cele intamplate, a relatat corespondentul RRA. Romanul venise la San Pedro del Arroyo - o localitate cu circa 850 de locuitori - in urma cu doua luni.

El frecventa barul din sat, dar se purta bine cu toata lumea. "Il stiam un baiat linistit, care nu dorea nimic special. Se pare ca a vrut doar publicitate. La inceput s-a purtat foarte rau cu victimele, insa dupa ce au intervenit psihologii, s-a mai calmat", a declarat un localnic.

In momentul in care l-au scos din bar pe tanarul fost subofiter roman, acesta a iesit cu fata acoperita, iar locuitorii care se aflau in preajma au protestat si l-au intampinat cu injurii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Spania l-a eliberat accidental pe un baron al drogurilor care plănuia să o omoare pe moștenitoarea tronului olandez
Spania l-a eliberat accidental pe un baron al drogurilor care plănuia să o omoare pe moștenitoarea tronului olandez
Un cunoscut șef de cartel al drogurilor care ar fi plănuit să o ucidă pe moștenitoarea tronului olandez și pe premierul Mark Rutte a scăpat de închisoare din cauza unei confuzii judiciare...
Rezultat uimitor în derby-ul românilor din Spania. Ce-au făcut Ianis Hagi și Horațiu Moldovan
Rezultat uimitor în derby-ul românilor din Spania. Ce-au făcut Ianis Hagi și Horațiu Moldovan
Echipa spaniolă Alaves a învins duminică seara, pe teren propriu, scor 2-0, gruparea Atletico Madrid, în etapa a 32-a din La Liga. Istoria partidei de pe Mendizorroza s-a scris în minutul...
#roman, #Spania, #arestat, #Bar, #spanioli, #sechestrare , #frauda