Ziare.com

Spitalele britanice angajeaza medici romani cu salariu de 2.000 de euro

Sambata, 13 Februarie 2010, ora 22:11

   

Spitalele britanice angajeaza medici romani cu salariu de 2.000 de euro
Spitalele private din Marea Britanie cauta medici romani, oferind un salariu de aproximativ 2.000 de lire pe saptamana, program flexibil si asigurarea cazarii si a mesei, iar oferta va fi lansata sambata, in cadrul unei conferinte organizate de compania britanica NES Healthcare in Bucuresti.

Potrivit repezentantilor NES Healthcare, in Marea Britanie exista aproximativ 230 de spitale private, in majoritatea fiind absolut necesara prezenta permanenta a unui Resident Medical Officer (RMO) care sa asigure asistenta medicala clinica si de urgenta.

Printre sarcinile unui RMO se numara asigurarea urgentelor pe timpul noptii, internarea pacientilor, pregatirea pre-operatorie si ingrijirea post-operatorie. In afara salariului de aproximativ 2.000 de lire pe saptamana, angajatorul asigura cazarea si masa.

Slujba intr-un spital privat din Marea Britanie ofera flexibilitatea de a lucra una, doua sau trei saptamani pe luna, ceea ce inseamna ca medicul isi poate continua munca si in tara de origine, sustin compania de plasare. Un alt avantaj il constituie perioada de contractare, care variaza de la sase luni la un an, fiind posibile contracte si pentru perioade mai scurte de timp.

Cerintele minime pentru doctori pentru a incepe munca in Anglia sunt doi ani de experienta clinica dupa terminarea facultatii si cunoasterea limbii engleze.

Tot in Capitala a fost organizat, in octombrie 2009, Targul de Cariere Medicale, la care medicii romani au putut aplica pentru posturi in Europa de Vest si din tarile nordice, unde salariile oferite variau intre 3.000 si 7.000 de euro pe luna.

Salariile mult mai mari decat cele din Romania reprezinta principalul motiv al exodului personalului medical in strainatate. In octombrie 2009, Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, de pilda, inregistra un deficit semnificativ de medici specialisti in anestezie, terapie intensiva, imagistica si dializa, dupa ce peste 60 de doctori au plecat, anul trecut, in strainatate, pentru lefuri mai mari, dupa cum a declarat, pentru NewsIn, directorul spitalului, dr. Mircea Beuran. "Numai din acest spital, in ultimii 10 ani, au plecat sute de doctori, din cauza salariilor mici", a mai spus Beuran.

Sursa: rNews

Articol citit de 2517 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

OK

PE ROMANI CU 2000 EURO [1700 LIRE]PE LUNA SI PENTRU MEDICII VENITI DIN ALTE TARI EUROPENE NHS PLATESTE MINIMUM 125 LIRE PE ORA.[AM SCRIS BINE 125 LIRE PE ORA]
O ALTA PORCARIE DE CE NU DA LIBER LA MUNCA SI LA MUNCITORIME ????

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor