Ziare.com

Spitalul Judetean de Urgenta Tg. Mures, printre primele din tara

Joi, 12 Februarie 2009, ora 20:32

   

Spitalul Judetean de Urgenta Tg. Mures, printre primele din tara
Managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Targu Mures, dr. Ovidiu Butuc, a declarat joi, ca unitatea pe care o conduce are cel mai mare indicele de complexitate al cazurilor externate din spital.

"Analizand comparativ activitatea clinica si indicatorii de utilizare ai serviciilor comparativ, anul 2007 cu anul 2008, ai celei mai mari unitati spitalicesti din Romania, restructurata abia in ultimul trimestru 2008, apreciem o imbunatatire a activitatii clinice, a indicatorilor de calitate a actului medical, o ridicare continua a standardului profesional al actului medical acolo unde s-a aflat in permanenta Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures: pe primul loc intre spitalele clinice universitare", a declarat Butuc.

Directorul a explicat ca la inceputul anului trecut indicele de complexitate (indicele de case mix) a fost de 1,1 si a crescut pana la sfarsitul anului la 1,92.

"In luna ianuarie 2009 indicele de complexitate a ajuns la 2,02. La acest indice de complexiate, inaintea SCJU Targu Mures se afla doar cele patru Institute de Boli Cardiovasculare si Transplant din tara", a afirmat Butuc.

SCJU Targu Mures a primit un caracter de "urgenta" dupa ce a fost divizat, anul trecut, dupa care a crescut adresabilitatea cazurilor complexe cu o gravitate extrema.

Directorul a mai afirmat ca SCJU Targu Mures este singurul spital certificat ISO. Certificarea presupune ca Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures raspunde cerintelor internationale privind asigurarea serviciilor medicale si este considerat un spital acreditat.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2615 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cu ce preĹŁ?

bolnavii cumpÄrând medicamente, pansamente ....infirmiere...etc.

 

si in plus

pe langa medicamente lipsa,unitate UPU cu salvari taxiu care plimba pacientii pe la alte spitale ca sa puna altii diagnostic corect,internari in SJUTGMS pe criterii de varsta,etnie si gravitate a bolii care sa le creasca indicii doar lor,pacientii ajung repede la spital dar acolo invata sigur ce-i rabdarea si tutunu samd

Invidia roade !!!

poate ca esti stan patitu,dar sigur nu la Targu Mures,iti scapa un detaliu,documentarea la fata locului,la ce clinici din oras crezi ca e plimbat bolnavul cand cele de urgenta sunt toate in acelasi spital.
Poate va doare dar la Targu Mures se munceste,iar rezultatele se vad in cati pacienti din extarteritoriu vin la noi,pe langa judetele limitrofe:Alba,Sibiu,Brasov,Bistrita Nasaud,Harghita,Covasna,Suceava mai sunt pacienti de pretutindeni,crezi ca motivul pentru care isi aduc oamenii pe cei dragi ai lor bolnavi la Mures e doar ca au rabdare si tutun?

Targu muresan

mai ionica tu vobesti din imaginatia ta sau din ce ai vazut in alte parti.
Inainte sa iti dai parerea despre ceva care te depaseste haide sa vezi cum stau lucrurile la noi la Targu Mures.

si daca sunt din alta localitate nu pot sti cazurile voastre?

sa va fereasca D-zeu sa mai plimbati colecistita acuta de la 9 dimineata pina a doua zi la ora 13 fara sa puneti diagnosticul cind si on felcer vedea care-i treaba,sa spuneti ca ciroza hepatica e insuficienta cardiaca,ca tuimora cerebrala e cefalee cronica etc mai vrei ca daca pun si numele de pe lista medfam va ia procuratura la discutii in doi

 

De ce nu la Tg.Mures.........?

Si daca Spitalul Judetean de Urgenta Tg. Mures este printre primele din tara, este certificat ISO, atunci de ce oare ministrul Bazac doreste ca Clujul sa aiba Spitalul Regional de Urgenta? Poate si dl. Raed Arafat va avea un cuvant de spus.

 

de asta

pentru ca cei din Cluj acu vre-o 20 ani au fost mai isteti si n-au avut nevoie de un arab cre(s)tin care sa devina mare secretaur de stat , lancier sef impotriva alor sai colegi ,puitor de car inaintea boilor,credincios bahai,homo sapiens?Platforma pentru solutionarea online a litigiilor