SUA: Coruptia persista la varf in Romania

Joi, 11 Martie 2010, ora 23:40
2178 citiri
SUA: Coruptia persista la varf in Romania

Raportul Departamentului de Stat american privitor la drepturile omului pe 2009 constata ca in Romania coruptia la varf ramane o problema, sistemul judiciar este vizat de influente politice, iar restituirea proprietatilor continua sa fie foarte lenta.

In ceea ce priveste ingerinta in viata privata, Constitutia interzice asemenea actiuni, iar guvernul in general respecta aceste prevederi in practica. Totusi, mentioneaza raportul, a existat o larga perceptie ca monitorizarea ilegala inca exista.

Alegerile europene din iunie si cele prezidentiale din noiembrie-decembrie au fost considerate in general libere si corecte.

Au existat informatii ca politia si jandarmii au tratat necorespunzator sau au hartuit detinuti si rromi. Conditiile din inchisori raman deficitare. Sistemul judiciar nu este impartial si uneori este vizat de influente politice.

O lege restrictiva privitoare la religie continua sa limiteze libertatea religioasa. Restituirea proprietatilor continua sa fie foarte lenta, iar guvernul nu a reusit sa intreprinda actiuni efective pentru returnarea bisericilor greco-catolice elene confiscate de fostul regim comunist in 1948.

Coruptia la varf ramane o problema raspandita. Au continuat sa se inregistreze informatii despre violenta si discriminare impotriva femeilor, precum si despre abuzuri asupra copiilor. Persoane au fost traficate pentru munca, exploatare sexuala si cersetorie. Asistenta inadecvata pentru persoanele cu dizabilitati a fost de asemenea raportata.

Discriminarea extinsa si violenta ocazionala impotriva rromilor continua sa fie o problema. Homosexualii, lesbienele, bisexualii si transsexualii continua sa fie discriminati, ca si persoanele contaminate cu HIV, in special copiii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#raport SUA coruptie Romania, #raport SUA drepturi om, #SUA coruptie varf Romania, #SUA rromi Romania , #frauda