Suspect retinut in cazul furtului de arme de la Ciorogarla

Joi, 18 Martie 2010, ora 17:01
1907 citiri
Suspect retinut in cazul furtului de arme de la Ciorogarla

Un suspect a fost retinut joi in cazul furtului de arme de la Ciorogarla. Alte 14 persoane au fost retinute anterior, la sfarsitul anului trecut, in acest caz.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, barbatul audiat de procurorii DIICOT este Liviu Iordan, fratele lui Nicolae Alexandru Iordan, arestat din decembrie 2009 in cazul furtului de arme.

Purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Raluca Seucan, a declarat, joi, pentru Mediafax, ca barbatul ridicat nu este retinut, el fiind luat de politistii de la Crima Organizata de la domiciliu si dus, cu mandat de aducere, la sediul central al DIICOT pentru a fi audiat de procurori in cazul furtului de arme de la unitatea militara din Ciorogarla.

Procurorii DIICOT si politistii au gasit, in seara de 16 martie, in satul Bicu, un pistol din cele 62 de arme furate de la unitatea militara Ciorogarla, astfel ca numarul armelor gasite a ajuns la 36, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Sigiliul unui depozit din Unitatea tehnica militara din Ciorogarla, judetul Ilfov, a fost gasit rupt, pe 28 ianuarie 2009.

Cel putin 51 de arme au disparut din depozitul care apartine Aviatiei, au declarat surse militare.

In motivarea deciziei din decembrie a TB prin care 14 persoane au fost arestate se arata ca, in ceea ce priveste furtul armelor din unitatea militara din Ciorogarla, Ilfov, Eugen Preda, alaturi de Nicolae Iordan, Marius Costea, Doru Tabarca, Sandu Chirita si Marian Scarlat, a "sustras prin efractie (taind gardul imprejmuitor al unitatii si lacatul de la usa de acces) dintr-un depozit de armanent aflat in incinta UM 01916 Ciorogarla, Ilfov, o mare catitate de arme militare de foc letale".

Ulterior, se arata in motivarea deciziei, armele au fost impartite intre cei sase. Preda a primit ulterior, de la apropiati ai lui Sandu Chirita, dupa arestarea acestuia in alta cauza, si partea de arme care ii revenise acestuia.

17 persoane au fost demise de ministrul Apararii, Mihai Stanisoara, printre care si seful Statului major al Fortelor Aeriene, generalul locotenent Constantin Croitoru, din cauza incidentului.

Cele 15 persoane retinute initial in acest caz sunt fratii Adrian si Eugen Preda, Sandu George Chirita, Alin Caca, Marius Costea, Laurentiu George Dinu, Gigel Gheorghe, Nicolae Alexandru Iordan, Adrian Mincu, Adrian Dan Mustatea, Doru Tabarca, Marian Scarlat, Daniel Nicolae Stinghie, Vasile Sandu si Mihai Stefan Zugravu.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#suspect furt arme Ciorogarla , #frauda