Ziare.com

Targul pentru Energii Regenerabile de la Arad va gazdui firme din opt tari

Joi, 26 Martie 2009, ora 12:34

   

Targul pentru Energii Regenerabile de la Arad va gazdui firme din opt tari
Aproximativ 50 de firme din opt tari participa la cea de a II-a editie a Targului international pentru Energii Regenerabile si Eficienta Energetica din Romania, "Enreg Energia Regenerabila", organizat in perioada 26-28 martie, la Expo Arad International.

"<< Enreg Energia Regenerabila >> aduce pentru prima data in Arad distribuitori si oameni de afaceri din intreaga Europa. Cei aproximativ 50 de expozanti - producatori, furnizori de energie, expertii din cercetare si dezvoltare, asociatii, mass-media, ministere si agentii guvernamentale - vor prezenta intreaga gama de energii regenerabile si eficienta energetica existente in momentul de fata.

Bioenergia, cogenerarea, pompele de caldura, eficienta energetica in constructii si renovari, casele pasive, hidroenergia si energia solara sunt doar unele din tematicile expozitiei si ale conferintelor", a declarat Timea Horvath, reprezentant al REECO GmbH, organizatorul targului.

Expozantii sunt din Romania, Italia, Spania, Ungaria, Republica Ceha, Bulgaria, Germania si Austria.

"Aradul, al treilea mare centru de targuri din Romania, prin locatia sa usor accesibila, atat din Romania, cat si din Serbia si Ungaria, este un loc ideal de organizare a targurilor. Sunt asteptate impulsuri clare pe piata energiei regenerabile in intreaga zona din Europa de Sud-Est, incepand cu Romania", a mai spus Timea Horvath.

In cadrul targului de la Arad va avea loc si prima conferinta internationala pentru eficienta energetica in constructii si renovari din Romania.

"Evenimentul se adreseaza arhitectilor, dezvoltatorilor, inginerilor, fabricantilor, comunelor, agentiilor energetice, firmelor imobiliare si de constructi, precum si oamenilor de stiinta, oferind posibilitatea de a intra in contact cu viitori parteneri de afaceri si de a se informa asupra viitoarelor posibilitati de investitii. Se ofera informatii asupra pietelor si cadrului politic din domeniul eficientei energetice in constructie, precum si asupra posibilitatilor de finantare. Pe langa toate acestea, se face referire asupra posibilitatilor constructiilor ecologice si produselor, materialelor si tehnologiilor eficiente energetic din Europa de Sud- Vest", a mentionat reprezentantul organizatorului targului.

Izolatii pentru pereti, podele, ferestre si ale acoperisurilor precum si termografia vor fi prezentate prin intermediul produselor de catre firme din strainatate in cadrul "Know-how Transfer-Platform" (transfer de cunostiinte).

Pe langa acestea vor fi prezentate in cadrul tehnicilor din locuinta teme precum aerisire, emisii electomagnetice si pompe de caldura.

Sursa: rNews

Articol citit de 754 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor