Taubman pleaca din postul de ambasador

Joi, 04 Decembrie 2008, ora 17:47
1364 citiri
Taubman pleaca din postul de ambasador
Foto: bucharest.usembassy.gov

Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti Nicholas Taubman a plecat de la post miercuri, dupa trei ani de mandat, responsabilitatile sale fiind preluate de insarcinatul cu afaceri Jeri Guthrie-Corn.

Taubman a detinut functia de ambasador in Romania intre 5 decembrie 2005 si 3 decembrie 2008, informeaza Ambasada americana intr-un comunicat.

Presedintele Traian Basescu l-a decorat saptamana trecuta pe Taubman cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Mare Cruce si si-a exprimat speranta ca viitorul ambasador va fi "la fel de apropiat de Romania".

Seful statului a amintit ca in timpul mandatului ambasadorului Nicholas Taubman, Romania si Statele Unite ale Americii au semnat acordul de acces al trupelor americane care stationeaza pe teritoriul Romaniei, s-a consolidat relatia militara intre cele doua state in Balcanii de Vest, Irak sau Afganistan si s-a stabilit un parteneriat pentru Marea Neagra.

Nicholas F. Taubman a fost unul dintre ambasadorii americani care nu au ezitat sa-i critice vehement pe politicienii romani pentru insuficienta lor determinare de a combate coruptia. El si-a incheiat, in data de 23 octombrie mandatul de ambasador al Statelor Unite la Bucuresti.

"Fiti siguri, lupta impotriva coruptiei nu a fost o cruciada personala condusa de Nick Taubman, ci o prioritate a presedintelui si a Guvernului Statelor Unite, a Uniunii Europene si a ONU", a declarat Taubman, in discursul de incheie a mandatului, la sfarsitul lunii noiembrie.

Dupa plecarea lui Taubman si pana la numirea unui nou ambasador, responsabilitatile din cadrul ambasadei vor fi preluate de insarcinatul cu afaceri Jeri Guthrie-Corn, numita la post in august 2008. Guthrie-Corn cunoaste cultura si limba romana, ea ocupand un post in cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti in perioada 1989-1991.

Guthrie-Corn a detinut functii diplomatice in Algeria, Rusia, Franta si la misiunea americana la NATO.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Taubman paraseste postul, #insarcinat afaceri preia , #frauda