Teapa olteneasca pentru spanioli

Vineri, 16 Mai 2008, ora 12:24
1784 citiri
Teapa olteneasca pentru spanioli

Patru persoane din Craiova sunt acuzate de constituire de grup infractional si frauda informatica, dupa ce politstii clujeni au descoperit ca, prin intermediul unei firme autohtone, acesti inselau cetateni spanioli prin anunturi false de vanzare de automobile, relateaza NewsIn.

Capul retelei, C.M.S., de 25 de ani, a mai facut parte dintr-un grup infractional din Craiova, care se ocupa tot cu frauda electronica, si a fost trimis in judecata pentru respectivele fapte.

Politistii clujeni au descoperit intamplator escrocheria, dupa ce au identificat, pe site-uri internationale de vanzare de autoturisme, anunturi suspecte care aveau drept punct de contact o firma din Cluj, care s-a dovedit ulterior a nu avea nicio legatura cu domeniul auto, obiectul ei de activitate fiind constructiile.

In fapt, tanarul din Craiova, student, a postat pe site-ul www.autoocasion.es, un numar de 40 de anunturi de vanzare a unor automobile marca BMW, Audi, Mercedes, Ferrari, al caror pret era situat cu 2/3 sub pretul pietei.

Sustinand ca trebuie platita posibilitatea de a figura pe listele de asteptare, comenzile fiind prea multe, clientii care sunau pe un numar de mobil erau convinsi sa trimita intr-un cont cu date de identificare false, sume-comision cu valori cumprinse intre 2.500 si 5.000 de euro.

O data banii virati in cont, acestia erau ridicati in Bucuresti de mama capului retelei, o femeie de 60 de ani din Craiova, acuzata si ea in acelasi dosar. De asemenea, drept partasi la fapta mai figureaza si prietena lui C.M.S. si varul lui din Pitesti.

In urma unei descinderi domiciliare, petrecute pe 13 aprilie, politia a ridicat de la domiciliul celor vinovati mai multe probe, iar in 14 aprilie, liderul a fost retinut de DIICOT, iar ulterior inaintat Judecatoriei Cluj-Napoca care a si emis pe numele sau un mandat de arestare preventiva, pentru 29 de zile.

C.M.S. va fi acuzat de introducere de date false si de inselaciune in forma calificata, pentru infractiunea care legea prevede o pedeapsa de 3 - 15 ani de inchisoare.

Sesizata de ancheta in curs, autoritatile spaniole au trimis in Romania patru reclamatii ale unor cetateni spanioli care au fost inselati, prejudiciul fiind de 30.000 de euro.

Piața neagră pentru dispozitivele Starlink este în creștere la nivel mondial, chiar și în țările neacoperite de sateliții lui Elon Musk
Piața neagră pentru dispozitivele Starlink este în creștere la nivel mondial, chiar și în țările neacoperite de sateliții lui Elon Musk
O piață neagră a apărut în mai multe țări pentru terminalele de comunicații prin satelit Starlink de la SpaceX a lui Elon Musk, care pot fi achiziționate și activate ilegal, a constatat...
Un nou mod de înșelăciune prin apeluri telefonice. Avertismentul Poliției pentru români
Un nou mod de înșelăciune prin apeluri telefonice. Avertismentul Poliției pentru români
Poliţia Română avertizează asupra unui nou mod de înşelăciune - ”spoofing”, prin apeluri telefonice în care atacatorii se folosesc de tehnologia Voice over IP (VoIP) pentru a-şi...
#craioveni, #inselaciune, #spanioli, #anunturi, #false, #vanzari, #masini , #frauda