Telegondola de la Vulcan a primit o noua transa de bani de la Udrea

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 19:10
1599 citiri
Telegondola de la Vulcan a primit o noua transa de bani de la Udrea

Inca 5 milioane de lei au fost alocati de la Ministerul Turismului pentru lucrarile de la Pasul Valcan. Potrivit autoritatilor locale, banii vor fi folositi pentru continuarea lucrarilor la construirea telegondolei, asta dupa ce anul trecut au fost achizitionate partile componente ale viitoarei instalatii de transport pe cablu.

"In anul 2009 s-au facut plati de 110 milioane de lei cu care am comandat echipamentul necesar pentru montarea telegondolei. In prima parte a acestui an, am primit 5 milioane de lei, bani cu care vom incepe lucrarile de montare si amenajare a telegondolei. Este o investitie importanta pentru care Guvernul ne-a alocat aceste fonduri astfel incat Valea Jiului sa devina calea dezvoltarii", ne-a declarat Gheorghe Ile, primarul orasului Vulcan.

Potrivit edilului, proiectul 'Castelul din Carpati' prinde contur cu fiecare luna, iar finantarea vine intr-un moment in care Valea Jiului avea nevoie de dezvoltarea turismului ca o alternativa la minerit.

Proiectul include amenajarea unei telegondole pe o distanta de 3.500 de metri, care va avea 73 de gondole, valoarea lucrarii fiind de 6,6 milioane de euro, bani care sunt asigurati strict din fonduri guvernamentale.

Pe langa construirea unei telegondole, in viitoarea statiune se vor amenaja doua telescaune, mai multe instalatii de teleschi, cinci partii de schi dintre care cea mai mare va avea o lungime de 5 kilometri.

De asemenea, se are in vedere realizarea canalizarii, a alimentarii cu apa, energie electrica si gaz metan, precum si tunuri de zapada si alte accesorii necesare unei statiuni turistice europene.

Durata de executie a proiectului este de 10 ani, insa autoritatile estimeaza ca din iarna lui 2011 aici sa ajunga primii turisti. Statiunea Pasul Valcan este situata la 7 kilometri de orasul Vulcan, la o altitudine de 1.300 de metri, in Masivul Valcan.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Udrea bani telegondola Vulcan, #Udrea telegondola , #frauda