Termen in dosarul exploziei de la mina Petrila

Marti, 02 Martie 2010, ora 08:13
1792 citiri
Termen in dosarul exploziei de la mina Petrila

La Judecatoria Petrosani are loc marti o noua infatisare in procesul intentat sefilor ortacilor de la mina Petrila, dupa explozia din noiembrie 2008. La acest nou termen este posibil sa se discute exceptiile invocate de avocatii inculpatilor, care, in luna noiembrie a anului trecut au pretins in fata magistratului ca procurorul care s-a ocupat de dosarul exploziei nu a respectat codul de procedura penala.

Avocatii i-au imputat atunci procurorului ca din 69 de martori, 43 au fost audiati de politisti fara mandat din partea procurorului si au cerut refacerea urmaririi penale. Mai mult, Cosntantin Graure, avocatul unuia dintre inculpati a spus ca clientul sau, Aurelian Necula nu a vazut dosarul complet si nici expertizele INSEMEX sau ale Universitatii din Petrosani.

Pe de alta parte rudele ortacilor care au murit la Petrila in mina in 2008 spera sa inceapa audierea martorilor.

Procesul a inceput in 15 septembrie 2009 la Judecatoria Petrosani, cand trei persoane din conducerea minei Petrila au fost trimise in judecata pentru exploziile din 2008 de la mina Petrila in urma carora si-au pierdut viata 13 persoane, iar alte 15 au fost ranite. Pana acum insa judecarea a fost amanata deoarece avocatii inculpatilor au gasit o serie de metode judiciare prin care au tot reusit amanarea cauzei.

Fostul director al minei Petrila Aurelian Necula, impreuna cu Gheorghe Rosu, fost inginer sef cu securitatea si sanatatea in munca si Stefan Dan Ungur, fostul sef al sectorului aeraj si sef al statiei de salvare miniera a aceleiasi exploatari, sunt invinuiti de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si de nerespectarea masurilor de protectia muncii.

In luna noiembrie 2008, 13 ortaci si-au pierdut viata la mina Petrila, iar alti 15 au fost grav raniti in urma a douza explozii consecutive ce s-au produs in abataj, iar rudele celor decedati, ca si spuravietuitorii le-au intentat proces celor ce au conduc atunci unitatea miniera.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#mina Petrila, #explozie mina Petrila, #termen proces mina Petrila , #frauda