Timisoara: Cei 11 interlopi prinsi saptamana trecuta raman in arest

Luni, 23 Februarie 2009, ora 20:50
4016 citiri
Timisoara: Cei 11 interlopi prinsi saptamana trecuta raman in arest

Magistratii Curtii de Apel din Timisoara au respins, luni, recursul inaintat de cei 11 membri ai gruparii de crima organizata, acuzati de proxenetism, trafic de persoane, santaj, talharii, agresiuni fizice, recuperari de datorii, care au fost arestati joi.

Decizia Curtii de Apel din Timisoara mentine astfel solutia Tribunalului Timis, care a dispus masura arestarii preventive pe 29 de zile, a 11 membri din gruparea Torj, in frunte cu consilierul local PSD din Biled, Lucian Torj, informeaza NewsIn.

Inculpatii au fost audiati mai bine de trei ore. Toti sunt reprezentati de cate un avocat si sustin ca sunt nevinovati. Consilierul local PSD, considerat capul retelei, sustine ca e nevinovat si ca va dovedi acest lucru.

Pe 18 februarie, sub coordonarea procurorilor DIICOT, in urma unei ample actiuni au fost retinuti membri acestui grup infractional organizat, avand ca lider pe Torj Lucian Marian, sprijinit de Sorin Flucsa, Sergiu Burcas, Ciprian Gavrila, Dumitru Seclaman, precum si de alti membri, cu rolul de executanti.

Potrivit DIICOT, incepand cu anul 2006, gruparea infractionala organizata condusa de Torj Lucian Marian si structurata pe nivele de executie, a actionat in special pe teritoriul judetului Timis, activitatea infractionala evoluand treptat de la savarsirea infractiunilor de proxenetism si trafic de persoane la infractiuni de violenta la comanda - santaj, talharii, agresiuni fizice, recuperari de datorii.

In 18 februarie au fost efectuate 19 perchezitii domiciliare simultane, la locuintele inculpatilor, ocazie cu care au fost gasite doua arme cu glont detinute ilegal, doua arme cu gaze detinute ilegal, doua pistoale cu bile, detinute ilegal, sabii si bate de base-ball si sume de bani in lei si valuta. De asemenea, au fost indisponibilizate sase autoturisme apartinand inculpatilor.

Prin ordonantele din data de 18.02.2009 s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a 13 inculpati. Inculpatii au fost prezentati Tribunalului Timis care a dispus arestarea preventiva pentru o perioada de 29 de zile, in cazul a 11 dintre acestia.

Consilierul local Lucian Torj, din localitatea timiseana Biled, a fost exclus din PSD saptamana trecuta, dupa ce a fost retinut de politisti.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#interlopi arest Timisoara, #instanta interlopi Timisoara, #interlopi prinsi , #frauda