Trei afaceristi clujeni care au inselat 120 de persoane, trimisi in judecata

Luni, 05 Ianuarie 2009, ora 18:24
1414 citiri
Trei afaceristi clujeni care au inselat 120 de persoane, trimisi in judecata

Procurorii anticoruptie din Cluj au trimis in judecata trei afaceristi imobiliari care au inselat 120 de persoane, dupa ce le-a promis ca vor construi un bloc si au incasat in avans o parte din valoarea apartamentelor.

Astfel, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) - Serviciul Teritorial Cluj au trimis in judecata trei oameni de afaceri acuzati de producerea unei fraude imobiliare in valoare de peste 1 milion de euro.

Potrivit rechizitoriului, in cursul lunii noiembrie 2005, Sebastian Marius Leontiuc, administrator la S.C., se arata intr-un comunicat de luni al DNA.

Romania Europlan Proiect SRL Caransebes, s-a asociat cu Paula Nicoleta Barla, fost administrator al agentiei imobiliare S.C. Cristal Grup SRL Cluj Napoca. Cu sprijinul Sandei Chifor, secretara iar ulterior administrator la aceeasi agentie imobiliara, cei trei au obtinut sume importante de bani in cadrul unei fraude imobiliare cu apartamente dintr-un bloc din Cluj Napoca.

Inculpatii trimisi in judecata au creat un mecanism prin care au indus si mentinut in eroare peste 120 de persoane, carora le-au produs un prejudiciu de peste 1 milion de Euro.

"Agentia imobiliara i-a asigurat practic inculpatului Leontiuc Marius Sebastian intrarea pe piata imobiliara din Cluj Napoca si crearea unei imagini de arhitect cu renume, implicat in diverse proiecte imobiliare.

Clientii au fost racolati printr-o intensa publicitate in presa locala de specialitate prin oferirea de "promotii de pret", prezentarea de pliante cu viitoarea constructie, postarea de mesaje publicitare pe internet", se arata in comunicatul DNA.

Astfel, Marius Sebastian Leontiuc, in calitate de asociat si administrator al mai multor firme, dandu-se drept arhitect, impreuna cu cele doua complice au inselat 120 persoane prin falsificarea si folosirea de inscrisuri contrafacute.

Aceasta activitate s-a derulat in perioada noiembrie 2005 - august 2008 cu ocazia incheierii si derularii antecontractelor de vanzare - cumparare si de construire a unor apartamente intr-un bloc cu 10 - 16 etaje ori de acte de rezervare a unor astfel de apartamente.

Cu privire la acest imobil, inculpatii au sustinut in mod mincinos ca urmeaza sa fie edificat si ca procedura de autorizare este in curs, determinand persoanele interesate sa incheie antecontracte sau acte de rezervare in mare parte prin agentia imobiliara Cristal Group.

Constructia nu a fost edificata, persoanele care au achitat sume de bani pentru contractarea apartamentelor si plata serviciilor agentiilor imobiliare fiind pagubite cu suma totala de 1.134.555,11 Euro.

In vederea recuperarii acestui prejudiciu, procurorii DNA au pus sechestru asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale celor trei inculpati. Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Cluj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#afaceristi cluj, #trimisi in judecata, #judecata DNA , #frauda