Trei procurori din cazul Gorbunov au fost revocati din functie (Video)

Joi, 05 Februarie 2009, ora 15:37
2158 citiri
Trei procurori din cazul Gorbunov au fost revocati din functie (Video)
Foto: Antena 3

Procurorul sef al Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, Gheorghe Stoian, adjunctul Tena Moraru si seful Sectiei Judiciare, Ioana Sandu, au fost revocati din functii prin decizia Sectiei pentru procurori a CSM, in urma cazului Gorbunov.

Decizia a fost luata joi cu majoritate de voturi, dupa audierile magistratilor, care au avut loc in sedinta secreta, informeaza agentia NewsIn.

Sectia pentru judecatori a CSM ii audiaza, joi, pe magistratii de la Tribunalul Dolj si Tribunalul Brasov tot in sedinta secreta, seful CSM, Virgil Andreies, declarand ca inspectia se va finaliza saptamana viitoare in cazul Gorbunov.

Opt magistrati au fost invitati, joi, la CSM.

Astfel, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj a fost convocat prim-procurorul Gheorghe Stoian si adjunctul Tena Moraru, la audieri fiind invitata si Ioana Sandu, seful Sectiei judiciare a Parchetului.

Din partea Tribunalului Dolj, au fost invitati presedintele Constantin Diaconu, vicepresedintele Daniela Carmen Mititelu si presedintele Sectiei penale, Aurora Lautaru.

De la Tribunalul Brasov, au fost chemati presedintele Aurelia Munteanu si presedintele Sectiei penale, Dan Iulian Nastase.

Tribunalul Dolj a fost instanta care a decis eliberarea pe motive medicale a lui Gorbunov, iar Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj nu a atacat aceasta decizie.

Tribunalul Brasov a fost instanta de executare in cazul Serghei Gorbunov si a decis condamnarea la 15 ani de inchisoare a acestuia.

Reamintim ca doua persoane au fost impuscate, pe 29 ianuarie, si o alta, ranita, in fata unei case de schimb valutar din Brasov.

Serghei Gorbunov a fost retinut de politisti sambata impreuna cu un alt barbat - Adrian Marius Berceanu - cu care se afla la un supermarket din Brasov. Berceanu a fost lasat, insa, sa plece de anchetatori, deoarece nu au gasit indicii care sa dovedeasca faptul ca ar fi luat parte la atac.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#procurori revocati, #decizie CSM, #Parchetul Tribunalului Dolj, #revocati din functie , #frauda