Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tribunalul Timisoara va judeca marti cazul "Gratian"

Duminica, 01 Februarie 2009, ora 18:58
2357 citiri
Tribunalul Timisoara va judeca marti cazul "Gratian"
Foto: Arhiva

Cazul baietelului Gratian Gruia care a fost plimbat intre Romania si Italia va fi judecat marti de Curtea de Apel Timisoara rezolvarea lui fiind atent urmarita de autoritatile italiene.

Gratian a fost repatriat, ca urmare a ridicarii lui de pe strada, unde se afla cu bunica in fata unui magazin, autoritatile italiene sustinand ca era abuzat si pus sa cerseasca, informeaza Mediafax.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului explica faptul ca pana la data de 25 mai 2007 copilul Gratian (care implineste 4 ani in 21 martie 2009) a fost insotit de mama sa, pe teritoriul Republicii Italia. In ziua cand a fost ridicat de autoritaile italiene copilul se afla in grija bunicii materne, fiind tot pe teritoriul italian.

Din cauza starii grave in care se afla copilul, bunicii i s-a facut dosar penal, aflat pe rolul Tribunalului din Roma, pentru rele tratamente aplicate minorului, o alta acuzatie pentru fapte similare urmand a fi luata in discutie si de Tribunalul din Avezzano.

La randul sau, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Caras-Severin a explicat Tribunalului judetean ca Gratian s-a nascut la data de 21 martie 2005, in municipiul Resita, judetul Caras-Severin, si provine din relatia de concubinaj a Gratielei Maria Gruia Gratiela si Ionel Daniel Bogoevici.

Prin sentinta civila 3181 din 26 octombrie 2005, Judecatoria Resita a constatat ca Bogoevici este tatal copilului Gratian Gruia si a incuviintat ca acesta sa poarte numele de Bogoevici. Prin sentinta civila 903 din 22 martie 2006, data de Judecatoria Resita, Bogoevici a fost obligat la plata unei pensii de intretinere de 128 lei lunar pentru Gratian.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Gruia Gratian, #caz judecat, #tribunal Timisoara, #rele tratamente, #Italia Romania , #frauda