Tulcea si Constanta, alimentate cu energie direct de la Cernavoda

Duminica, 20 Decembrie 2009, ora 14:56
2617 citiri
Tulcea si Constanta, alimentate cu energie direct de la Cernavoda

Reprezentantii Enel au precizat, duminica, printr-un comunicat de presa, ca judetele Tulcea si Constanta au ramas pentru o ora si jumatate fara tensiune din cauza avarierii unor linii de 400 kV, linii de transport ale energiei electrice aflate in proprietatea companiei Transelectrica.

Acestia au mai spus ca in prezent judetele sunt alimentate cu energie direct de la centrala nuclearelectrica Cernavoda.

"La ora 1:57, pe fondul avariilor inregistrate in zilele precedente la liniile de transport ale Transelectrica (liniile Gura Ialomita- CNE Cernavoda si Pelican - CNE Cernavoda), din cauza vremii nefavorabile, a fost afectata o alta linie de inalta tensiune - linia de 400 kV Tulcea Vest - Isaccea.

Din cauza conditiilor meteorologice extreme, aceasta s-a rupt, iar in cadere a cauzat si ruperea liniei de medie tensiune peste care era suprapusa. Acest incident a cauzat oprirea alimentarii tuturor statiilor de transformare si a liniilor de medie tensiune, conducand la izolarea energetica a zonei Dobrogea.

In acest context, au fost afectate liniile de bucla 400kV, care asigura legatura cu sistemul energetic national (SEN) ceea ce a dus la o avarie generala, propagata in cascada, in cele doua judete. Dupa o ora si jumatate s-au reusit primele realimentari cu energie electrica ale consumatorilor, iar pana la ora 4:37 s-a asigurat alimentarea intregii zone Dobrogea", se arata in comunicatul de presa.

Pentru remedierea situatiei au intervenit toate echipele Enel, ajutate inclusiv de un elicopter si autoutilitare ale Ministerului Apararii.

"Solutia de alimentare utilizata in prezent este insa temporara, cu functionare insularizata, energia electrica fiind asigurata direct de la CNE Cernavoda. Transelectrica, in colaborare cu Enel Distributie Dobrogea, actioneaza cu toate echipele de interventie pentru remedierea avariilor la liniile de 400 kV si a celor 110 kV afectate, in vederea revenirii la functionarea standard a retelelor electrice in intreaga regiune, inclusiv asigurarea legaturii cu Sistemul Energetic National. Se estimeaza ca operatiunile de remediere vor fi finalizate in cursul urmatoarelor zile", se arata in comunicatul Enel.

Enel Distributie Dobrogea este pregatita cu grupuri electrogene mobile pentru a asigura in situatii de avarii grave energia de intretinere la consumatori strategici.

In prezent, 35 de echipe de interventie ale Enel Distributie Dobrogea, adica peste 300 de persoane, precum si constructori contractati de companie actioneaza pentru remedierea tuturor defectiunilor la liniile de medie tensiune in toata regiunea. Pe fondul avariilor cauzate de conditiile meteorologice din ultimele zile, personalul de interventie mobilizat de Enel Distributie Dobrogea lucreaza in continuu inca din data de 16 decembrie.

Duminica dimineata, situatia avariilor pe judete se prezinta astfel: judetul Constanta: 20 localitati nealimentate cu energie electrica, 3 linii de medie tensiune avariate total si 2 partial, 76 de posturi de transformare inactive; judetul Tulcea: 13 localitati nealimentate cu energie electrica, 4 linii de medie tensiune avariate total si 5 partial, 54 de posturi de transformare inactive; judetul Calarasi: 42 localitati nealimentate cu energie electrica, 8 linii de medie tensiune avariate total si 21 partial, 399 de posturi de transformare inactive; judetul Ialomita: o singura localitate ramasa fara tensiune, o linie de medie tensiune avariate total si 1 partial; 11 de posturi de transformare inactive.

Enel estimeaza ca reluarea alimentarii cu energie electrica pentru majoritatea localitatilor afectate va putea fi facuta duminica, pana la sfarsitul zilei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#alimentare energie Constanta Cernavoda, #pana curent Constanta Tulcea , #frauda