Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

TV Ziare.com: Revizuirea Constitutiei, o necesitate sau doar un moft?

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 10:05
1276 citiri
TV Ziare.com: Revizuirea Constitutiei, o necesitate sau doar un moft?
Foto: Sepp.org

TV Ziare.com va invita sa intrati in dialog marti, incepand cu ora 12.00, cu prof. univ. dr. Emil Gheorghe Moroianu, directorul Institutului de Cercetari Juridice "Andrei Radulescu" al Academiei Romane.

Va invitam sa discutati, impreuna cu profesorul Moroianu, pe tema revizuirii Constitutiei si a implicatiilor acestui demers, ce va fi necesar daca se va pune in practica rezultatul referendumului privind trecerea la Parlamentul unicameral.

Este revizuirea Constitutiei o necesitate sau doar un moft? Poate acest demers sa duca la alte ambguitati care lasa loc abuzurilor, in incercarea de a clarifica unele probleme?

Ce inseamna pentru romani Parlament unicameral si un numar restrans de alesi in legislativ? Cum vor afecta aceste schimbari activitatea Parlamentului?

Care vor fi modificarile in relatia dintre Parlament si Presedinte, daca se va ajunge la un Parlament cu numar restrans de membri si o singura camera?

Ar putea clarifica revizuirea Constitutiei o serie de problemele privind relatia dintre puteri (legislativ, executiv, juridic) care au dus la sesizari repetate la Curtea Constitutionala in ultima perioada?

Cum va afecta revizuirea Constitutiei statutul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) si modul in care se aleg membrii sai, in conditiile in care institutia a fost aspru criticata pentru inertie, ineficienta si pentru ca a acceptat in randurile membrilor sau persoane care au colaborat cu Securitatea?

Pentru a raspunde la aceste intrebari, si la altele, punctuale, intrati AICI, incepand cu ora 12.00.

Cine poate participa la emisiune?

Daca aveti intrebari sau opinii pro sau contra temei dezbatute, puteti transmite in direct mesajele dumneavoastra invitatului si acesta va va raspunde pe loc.

La emisiune poate participa orice user al Ziare.com, insa daca vreti sa comentati, trebuie sa fiti logat.

Aflati cum puteti avea si dumneavoastra propria emisiune pe Ziare.com

Aflati cum functioneaza aplicatia "Pro si Contra". Spuneti-ne care este parerea dvs!

Codul de etica

Ziare.com isi rezerva dreptul de a lua masuri impotriva tuturor celor care nu respecta obligatiile ce le revin in urma participarii la emisiune.

Realizatorul emisiunii si comentatorii trebuie sa respecte dreptul la opinie a celorlalti participanti la emisiunie si sa nu faca niciun fel de comentariu discriminator pe criterii fizice, religioase, etnice, rasiale, politice sau culturale.

Toate afirmatiile si comentariile trebuie sa tina cont de existenta dreptului la pluralism politic si social, la diversitate culturala, lingvistica si religioasa.

Atat realizatorul emisiunii, cat si comentatorii nu au voie sa faca niciun fel de afirmatii care ar putea leza demnitatea umana, dreptul la propria imagine sau care sa afecteze in vreun fel protectia minorilor.

Participantii la emisiune nu au voie sa promoveze publicatii, site-uri sau alte canale media cu continut xenofob, rasial, pornografic sau care intra sub incidenta legilor cu privire la drepturile de autor.

In timpul emisiunii nu se vor promova produse si servicii in scop comercial.

Comentatorii au obligatia de a posta, pe cat posibil, pe marginea temei emisiunii, iar realizatorul trebuie sa evite abaterile repetate de la tema propusa spre dezbatere.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#revizuirea Constitutiei moft, #revizuire necesitate moft , #frauda