Un aradean si-a recuperat taxa auto

Vineri, 04 Iulie 2008, ora 15:35
1707 citiri
Un aradean si-a recuperat taxa auto

Un sofer din Arad a primit diferenta de bani dintre taxa pe poluare si taxa speciala de prima inmatriculare, in valoare de 2.472 lei, fiind prima plata de acest fel din judetul Arad.

Purtatorul de cuvant al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala Arad a precizat ca toti contribuabilii care depun documentatia pentru restituirea diferentei de taxa vor intra in posesia sumelor de bani care li se cuvin,informeaza, vineri, NewsIn.

"Primul aradean care a depus cerere pentru recalcularea taxei si a solicitat restituirea diferentei a intrat, vineri, in posesia banilor.

Contribuabilii vor intra in posesia banilor in termen de 45 de zile, in functie de rapiditatea cu care au depus cererea", a declarat oficialul de la Administratia Financiara.

La birourile Agentiei Nationale de Administrare Fiscala Arad au fost depuse peste o suta de cereri pentru restituirea diferentei dintre taxa pe poluare si taxa speciala de prima inmatriculare.

Ministerul de Finante a publicat, la sfarsitul lunii trecute, normele privind taxa de poluare auto, in care au fost incluse modul de calcul al acesteia si modul de restituire a sumelor platite in plus fata de taxa stabilita prin Codul Fiscal, banii urmand sa fie folositi pentru proiecte de mediu.

Contribuabilul poate cere restituirea diferentei intre suma care trebuia achitata intre 1 ianuarie 2007 si 30 iunie 2008 - cu titlu de taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule - si cuantumul rezultat din aplicarea prevederilor actuale privind taxa pe poluare pentru autovehicule.

Banii vor fi returnati integral, daca solicitantul nu are datorii fiscale, in 45 de zile de la data depunerii documentatiei.

Dosarul va include chitanta care atesta achitarea sumei, precum si copii ale cartii de identitate a vehiculului si ale certificatului de inmatriculare, cu prezentarea lor in original.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FOTO. Mașina unică a lui Țiriac! Magnatul a primit o mașină de colecție produsă în 275 de exemplare
FOTO. Mașina unică a lui Țiriac! Magnatul a primit o mașină de colecție produsă în 275 de exemplare
Țiriac și-a adăugat în colecție o mașină pentru care a făcut comandă acum 5 ani. Este vorba despre un spectaculos model Mercedes AMG Project One, produs în doar 275 de exemplare....
Germania va fi dată în judecată de Comisia Europeană, pentru că a impus plata unei "taxe de neutralitate"
Germania va fi dată în judecată de Comisia Europeană, pentru că a impus plata unei "taxe de neutralitate"
Comisia Europeană ar urma să dea în judecată Germania pentru că a perceput vecinilor săi o taxă suplimentară pentru cumpărarea de gaze din depozitele sale, considerând că a încălcat...
#taxa, #auto, #Arad , #frauda